Frimpong belangrijk bij comeback Leverkusen, nederlaag Atalanta

9 november 2022, 20:24   Bijgewerkt: 9 november 2022, 20:29

Jeremie Frimpong heeft zijn visitekaartje afgegeven aan Louis van Gaal. Op bezoek bij 1.FC Köln keek zijn Bayer Leverkusen halverwege het duel tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt van Benno Schmitz. Via Nadiem Amiri kwam Leverkusen, waar ook Mitchel Bakker een basisplaats had, in de tweede helft terug in de wedstrijd. Rechtsback Frimpong leverde daarna de assist waaruit Moussa Diaby de beslissende 1-2 aan kon tekenen. In de slotseconden werd Frimpong afgelost door Timothy Fosu-Mensah.

Lecce - Atalanta Bergamo 2-1

Marten de Roon heeft twee dagen voor het bekendmaken van de WK-selectie weer 45 minuten kunnen spelen voor Atalanta Bergamo. Zijn meeselen in de eerste helft mocht echter niet baten, want na een half uur keek de ploeg van Gian Piero Gasperini op bezoek bij Lecce al aan tegen een 2-0 achterstand. Federico Baschirotto zette de nummer zestien op voorsprong, en amper een minuut na de aftrap verdubbelde Federico Di Francesco de voorsprong. Duvan Zapata bracht de spanning iets voor rust terug door de 2-1 aan te laten tekenen.

In de rust bleef De Roon achter in de kleedkamer. Teun Koopmeiners, een andere kandidaat voor de Oranje-selectie in Qatar, mocht hem in het tweede bedrijf aflossen. Met Koopmeiners in de gelederen zette Atalanta de thuisploeg steeds verder onder druk, maar die kon de gelijkmaker telkens voorkomen. Hans Hateboer bleef de hele wedstrijd op de bank. Door de nederlaag ziet Atalanta koploper Napoli nog verder uit het zicht verwijnen, de achterstand bedraagt nu al elf punten voor de nummer vier.

Sassuolo - AS Roma 1-1

AS Roma heeft op bezoek bij Sassuolo de drie punten uit handen gegeven. Het elftal van José Mourinho kwam tien minuten voor het einde van de wedstrijd op voorsprong door een treffer van Tammy Abraham, maar zag de thuisploeg via Andrea Pinamonti vijf minuten later de stand weer gelijktrekken. Door het punt blijft Roma steken op plaats vijf, met een punt minder dan Atalanta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen