'Ajax wil voorhoede versterken met Chileense Championship-spits'

10 november 2022, 15:57   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax heeft volgens 90min het oog laten vallen op Ben Brereton Diaz van Blackburn Rovers. De 23-jarige Chileen beschikt in Engeland over een contract dat komende zomer afloopt en is daarmee een interessante optie voor de Amsterdammers.

Brereton Diaz staat sinds 2019 onder contract in Blackburn, maar speelt al zijn hele jeugd in Engeland. Zo kwam hij al uit voor jeugdteams van Manchester United, Stoke City en Nottingham Forest, voordat hij bij die laatste club zijn debuut als prof maakte. In het lopende seizoen was hij in twintig competitiewedstrijden goed voor negen treffers. Vorig seizoen stokte de teller op liefst 22 doelpunten.

Twee jaar geleden maakte de spits bovendien reeds zijn debuut in het Chileense elftal in het Copa América-duel met Argentinië (1-1). Vier dagen later maakte hij tegen Bolivia zijn eerste treffer voor zijn land. Mede door dat doelpunt bereikte Chili in 2021 de kwartfinale van het toernooi, waarin Brazilië uiteindelijk te sterk was.

Gewild object

Ajax zou wel stevige concurrentie hebben in de strijd om de aanvaller. Zo zouden onder meer Manchester United, Tottenham Hotspur en West Ham United de Chileen eveneens op de korrel hebben. Ook in Spanje, Duitsland en Italië komt Brereton Diaz op veel scoutingslijstjes voor. Zo zouden ook Sevilla, Union Berlin en Atalanta Bergamo interesse hebben. Zijn huidige club zit momenteel met een dilemma: verkopen ze hem in de winter om nog iets voor hem te kunnen ontvangen, of proberen ze mét Brereton Diaz promotie naar de Premier League af te dwingen? Na twintig wedstrijden staat de Engelse landskampioen van 1995 tweede in het Championship.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Exitium
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

22 goals in een seizoen is niet schrikbarend veel, ze spelen er 46 wedstrijden.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

AJAX KYK EERST IN EIGEN JEUGD OP LEIDING

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen