Verraste Flekken houdt kaken stijf op elkaar na mislopen WK

11 november 2022, 16:01

Mark Flekken was één van de dertien spelers die vrijdagochtend te horen kreeg dat hij de WK-selectie van Oranje niet heeft gehaald. Tegenover 1Limburg wil de 29-jarige doelman van SC Freiburg niets kwijt over het feit dat bondscoach Louis van Gaal hem heeft gepasseerd.

Het regionale medium weet wel te melden dat Flekken verrast reageerde op het nieuws dat hij niet meegaat naar het WK in Qatar. De verwachting was dat Van Gaal vier keepers in zijn selectie zou opnemen. Toen doorsijpelde dat Jasper Cillessen geen deel zou uitmaken van de Oranje-groep, leek Flekken zijn koffers te kunnen pakken.

Niets bleek minder waar, want ook Flekken kreeg een belletje van keeperstrainer Frans Hoek met de mededeling dat hij thuis mocht blijven. Van Gaal heeft ervoor gekozen om Remko Pasveer (Ajax), Justin Bijlow (Feyenoord) en Andries Noppert (sc Heerenveen) mee te nemen naar Qatar.

Flekken keepte onder Van Gaal vier wedstrijden voor het Nederlands elftal: twee oefenwedstrijden en twee duels in de Nations League. Waar de doelman in dienst van Freiburg zijn doel vaak schoon weet te houden, incasseerde hij als international in iedere wedstrijd minstens een tegendoelpunt.

Lees ookVan Gaal heeft besloten: Simons

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen