Van Nistelrooij wijst na falen van PSV naar deze externe factoren

13 november 2022, 08:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ruud van Nistelrooij is flink teleurgesteld na de nederlaag van PSV tegen AZ (0-1). De trainer van de Eindhovenaren zag dat te veel spelers van zijn ploeg hun gebruikelijke niveau niet haalden. Daar hebben volgens Van Nistelrooij externe factoren invloed op gehad.

PSV kwam tegen AZ in de achttiende minuut op achterstand door een doelpunt van Vangelis Pavlidis en slaagde er vervolgens niet in langszij te komen. "Als te veel jongens hun niveau niet halen wordt het een moeilijke pot. Het was heel onrustig hoe we startten. We konden het spel aan de bal niet maken door de onrust en de verkeerde keuzes. Die onrust voelt een tegenstander ook. Dan geef je een goal weg, waarbij de bal er in onze eigen opbouw tussen valt. Een heel slordig moment, wat je krijgt als je niet top bent. Dat hing al een beetje in de lucht", stelt Van Nistelrooij in gesprek met De Telegraaf.

De onrust in zijn team zijn volgens de trainer van PSV door enkele factoren in de hand gewerkt. "We staan in één keer terug geknokt op de koppositie. Dan zie je resultaten die zich voor je afspelen. Dan weet je dat we het moeten doen. Ik denk dat daar een beetje onrust in zat. Maar ik denk dat het voor de jongens die naar het WK gaan ook meespeelde. Ze zitten dinsdag in een vliegtuig naar Qatar en weten dat volgende week een WK begint. De jongens die naar het WK gaan zaten moeizaam in de wedstrijd, hebben niet hun niveau gehaald. Dat kun je ze niet kwalijk nemen", vervolgt de trainer.

Ups en downs

Van Nistelrooij heeft in de kleedkamer afscheid genomen van de internationals die actief zullen zijn op het WK: Cody Gakpo, Luuk de Jong, Xavi Simons en Érick Gutiérrez. Op 5 december beginnen de Eindhovenaren aan de voorbereiding op het tweede deel van het seizoen. "Als ik terugkijk is het een eerste seizoenshelft met ups en downs geweest. Waarin we de eerste prijs hebben gepakt met de Super Cup, waarin we een goede Europese campagne hebben gedraaid met dertien punten, waarin we op een positie staan om mee te doen om de titel na de winterstop."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

familieharbers03
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik vind het schitterend psv en ajax allebeide punten kwijt! wordt mijn ploeg tenminste winterkampioen!! maar de goal die psv tegen kreeg was wederom door die obispu!! daar begon het gekloot en dat die veerman dan gewoon waardeloos insspeelt tsja! en ajax was gewoon helemaal bras die gaan dit jaar echt niet meedoen!

Freakes
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oh jee iemand juicht hier wel heel vroeg. Ik hoop dat je gelijk krijgt maar jinxen moet je niet doen.

TheMaster1981
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Idd. Ik neem aan dat Ajax in de winterstop wel een paar versterkingen gaat halen en dan krijgen we na de winterstop weer een hele andere competitie. Plus het verschil in speelschema kan dit seizoen ook wel eens de doorslag geven. De stand is nu zo krom als wat.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooi werk van AZ. Heerlijk.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen