'Zoekend Ajax raakt onder indruk van Serie A-revelatie'

13 november 2022, 16:24

Emil Holm is volgens Il Secolo XIX op de radar van Ajax verschenen. Een afvaardiging van de Amsterdamse club zou de 22-jarige rechtsback van Spezia al meerdere keren hebben bekeken. Holm staat sinds ruim een jaar onder contract bij de Italiaanse club en beschikt er over een contract dat doorloopt tot de zomer van 2026.

De Italiaanse krant stelt dat Ajax onder indruk is geraakt van Holm, die vorig seizoen door Spezia werd verhuurd aan SønderjyskE en deze jaargang een kans heeft gekregen in de Serie A. Die heeft hij met beide handen gegrepen, want de rechtsback is een onbetwiste basisspeler in het team van trainer Luca Gotti, dat in de onderste regionen van de Italiaanse competitie bivakkeert.

Het is volgens Il Secolo XIX 'onwaarschijnlijk' dat Holm in januari wordt verkocht door Spezia. De verwachting is dat komende zomer de strijd om de Zweedse rechtsback losbarst, mocht hij zich zo blijven doorontwikkelen. FootballTransfers schat dat Holm op dit moment een waarde van ruim zes miljoen euro vertegenwoordigt. Ajax zal dus flink in de buidel moeten tasten, wil het de verdediger losweken bij Spezia.

Na de teleurstellend verlopen eerste seizoenshelft zal Ajax zich in januari ongetwijfeld op de transfermarkt roeren. Of de Amsterdammers ook gaan proberen een rechtsback te halen, is onduidelijk. Jorge Sánchez speelt op dit moment op die positie, maar heeft nog geen onuitwisbare indruk gemaakt. De andere optie, Devyne Rensch, werd de laatste wedstrijden als linksback opgesteld.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen