Bijlow met zelfvertrouwen richting WK: "Ik heb keihard getraind"

13 november 2022, 20:44   Bijgewerkt: 13 november 2022, 20:54

Voor Justin Bijlow is dit weekend er een om niet snel te vergeten. De 24-jarige doelman kreeg afgelopen vrijdag te horen dat hij deel uitmaakt van de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor het WK en won vervolgens op zondagmiddag met 5-1 van Excelsior. Dankzij de zege gaat Feyenoord als koploper de winterstop en daar is Bijlow enorm gelukkig mee, zo gaf hij aan bij ESPN.

"Het is lekker dat we in bovenaan eindigen voordat de winterstop begint." Nadat zowel Ajax (3-3 tegen FC Emmen) als PSV (0-1 tegen AZ) punten lieten liggen op de zaterdag, kreeg Feyenoord een uitgelezen kans om de koppositie over te nemen. Toch had Bijlow zelf de wedstrijden laten schieten. "Ik zat eerlijk gezegd niet te kijken, maar ik kreeg wel allemaal berichten natuurlijk. Er is dan maar één ding dat je moet doen en dat is zelf winnen. Dat hebben we een paar keer dit seizoen niet gedaan, maar de laatste twee keer wel. Dat is goed en dat moeten we volhouden."

Nadat Bijlow afgelopen vrijdag het goede nieuws kreeg over Qatar blikte de Feyenoord-doelman even terug naar afgelopen september, toen hij niet bij de selectie zat. "Het was een grote teleurstelling dat ik er toen niet bij zat. Ik heb een geweldig team om mij heen waar ik mee train en ik heb mijn familie die me altijd steunt. We hebben keihard getraind en gelukkig zitten we er nu bij." 

Concurrentiestrijd bij Oranje

Nadat Bijlow eerder buiten de boot viel bij Oranje heeft hij hard gewerkt aan enkele punten van kritiek. Het effect hiervan was goed te zien toen de doelman in de slotfase nog even zijn kunsten toonde met een fantastische redding. "Lekker dat ik hem pak. Hij schoot hem goed in moet ik zeggen". Bij het Nederlands elftal zal Bijlow met Remko Pasveer en Andries Noppert moeten concurreren voor de plek onder de lat. De Rotterdammer staat zelfverzekerd in zijn schoenen, zo geeft hij aan. "In ons team gaan we ons met z'n allen klaar maken en we gaan aankomende week zien wie er gaat spelen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen