Spectaculair slot: laatste Eredivisieduel 2022 eindigt onbeslist

13 november 2022, 22:00   Bijgewerkt: 13 november 2022, 22:07

Go Ahead Eagles heeft zondagavond in de allerlaatste minuten van de wedstrijd een overwinning uit handen gegeven. De ploeg van René Hake kwam door twee prachtgoals van Philippe Rommens op een 2-0 voorsprong, maar Vitesse draaide dit in de tweede helft op knappe wijze om. Daarmee werd de avond van Rommens, die zo mooi leek te worden, toch nog verpest door de Arnhemmers.

Onder toeziend oog van de voormalig-trainer van Vitesse, Thomas Letsch, begonnen de Arnhemmers dramatisch aan het duel in Deventer. Net als in het midweekse duel tegen Ajax kwam de formatie van Philip Cocu razendsnel op achterstand. Na acht minuten spelen was het Philippe Rommens die op formidabele wijze zijn ploeg op voorsprong schoot (1-0).

Een vrije trap van de 25-jarige middenvelder, die dit seizoen nog niet had gescoord, verdween prachtig achter Vitesse-goalie Daan Reiziger. De thuisploeg begon een stuk feller dan de gasten en lieten de bal in een hoger baltempo rondgaan. Vitesse oogde in het eerste bedrijf veel te tam, maar desondanks creeërde het wel wat gevaarlijke situaties voor de goal van Jeffrey de Lange. Tot grote kansen kwamen de Arnhemmers niet, aangezien de thuisploeg de pover spelende Arnhemmers goed onder de controle had.

De goal viel echter aan de andere kant. Rommens had de smaak te pakken na zijn eerste treffer, want de middenvelder was opnieuw trefzeker. Een droge schuiver vanaf twintig meter was Reiziger te machtig, waardoor het na twintig minuten spelen de avond van Go Ahead-middenvelder Rommens leek te gaan worden.

In de eerste helft had Go Ahead de wedstrijd onder de controle, maar na de rust kwam de ploeg van René Hake toch wat anders terug uit de kleedkamer. De Deventernaren leken nog niet scherp te zijn, waardoor Vitesse wat terugdeed. Aanvoerder Matus Bero maakte er op fraaie wijze 2-1 van, wat zorgde voor de nodige onvrede op de bank bij Go Ahead Eagles.

Vervolgens leek Vitesse de uitgelezen mogelijkheid te krijgen om op gelijke hoogte te komen met Go Ahead Eagles. Evert Linthorst maakte namelijk hands in het eigen strafschopgebied, maar na lang kijken besloot de VAR van dienst om toch niet in te grijpen. Een beslissing die voor de nodige ophef zorgde op sociale media.

Ook na de niet gegeven strafschop bleef Vitesse gevaarlijk worden. Go Ahead moest met man en macht verdedigen en werd nauwelijks meer gevaarlijk. Vitesse kwam in het bedrijf een stuk sterker voor de dag. De ploeg van Philip Cocu speelde directer en stond ook defensief gezien beter opgesteld, zeker in vergelijking met de dramatische eerste helft van de Gelderse club.

Vitesse had recht op een punt, maar door de gemiste kansen leek dit niet meer te gaan lukken. Todat invaller Simon van Duivenbooden de bal voor zijn voeten kreeg. De 20-jarige aanvaller dacht niet na en haalde uit en zette daarmee in de 94e minuut van de wedstrijd de 2-2 op het scorebord. Een knappe comeback van Vitesse, dat een zeer wisselend niveau haalde in Deventer.

Go Ahead Eagles: Jeffrey de Lange 7, Mats Deijl 6, Jamal Amofa 6,5, Jay Idzes 7, Bas Kuipers 6, Evert Linthorst 6 (71. Enric Llansana -), Philippe Rommens 8, Oliver Edvardsen 6 (89. Sylla Sow-), Bobby Adekanye 6,5 (71. Finn Stokkers -) Willum Willumsson 6,5, Isac Lidberg 6 (81. Gerrit Nauber -)

Vitesse: Daan Reiziger 6, Carlens Arcus 5,5 (86. Miliano Jonathans -), Ryan Flamingo 4,5 Enzo Cornelisse 6, Maximilian Wittek 6,5, Sondre Tronstad 5,5 Kacper Kozlowski 6, Matus Bero 7, Million Manhoef 5 (67. Nicolai Baden Frederiksen 6,5), Romaric Yapi 5,5 (67. Simon van Duivenbooden 7), Gabriel Vidovic 5 (67. Tomas Hajek 5,5)

Man of the match: Philippe Rommens