Wijnaldum: "Ben blij dat Koeman bondscoach van Oranje wordt"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

15 november 2022 – Georginio Wijnaldum (32) is blij dat Ronald Koeman de nieuwe bondscoach wordt. De reserve-aanvoerder van het Nederlands elftal werd door Louis van Gaal gepasseerd in de Oranje-selectie en baalde daar destijds flink van. Dat zal onder de opvolger van Van Gaal niet zo snel gebeuren, verwacht hij.

Wijnaldum: "Ben blij dat Koeman bondscoach van Oranje wordt"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Natuurlijk had ik wel wat meer krediet verwacht, alleen Van Gaal zag het anders", erkent Wijnaldum in geprek met ESPN over de situatie bij Oranje van voor zijn blessure, toen hij geen oproep kreeg omdat hij bij Paris Saint-Germain op de bank zat. "Het is niet zo dat ik Van Gaal niet mag. Ik ben open en eerlijk. Als je het niet goed doet, moet je plaatsmaken voor anderen. Ik deed het wel goed bij Oranje, maar er waren ook wedstrijden dat ik niet goed was", aldus de middenvelder.

Toch is dat niet per se de reden dat hij blij is met de aanstaande trainerswissel. "Het is niet dat ik daarom blij ben dat Koeman komt. Want ik denk dat ik ook zeker goede momenten met Van Gaal heb meegemaakt", doelde de middenvelder onder meer op het WK in 2014, toen hij wel werd opgeroepen door de bondscoach. En juist toen had hij een jaar met veel blessureleed achter de rug en hield de keuzeheer het vertrouwen.

Ditmaal was het WK niet te halen voor de middenvelder, nadat Wijnaldum met een blessure te kampen kreeg bij AS Roma. En dus kijkt hij al verder vooruit naar het tijdperk Koeman. "Ja, ik ben wel blij dat Koeman komt. Met hem heb ik een hele goede band", aldus Wijnaldum, die onder Koeman ook reserevecaptain was van het Nederlands elftal. De oefenmeester wilde hem ook naar FC Barcelona halen, al koos hij uiteindelijk voor een overgang naar Paris Saint-Germain. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd