Pasveer maakt zich zorgen: "Het verval is heel groot, on-Ajax"

15 november 2022, 19:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Met Ajax maakt doelman Remko Pasveer een slechte eerste seizoenshelft door. Waar de Amsterdammers vorig seizoen nauwelijks te verslaan waren, leed zijn ploeg dit seizoen al zes nederlagen in alle competities. In gesprek met Ajax TV blikt Pasveer terug op de bewogen laatste twee maanden bij zijn club. 

"Het is voor Ajax-begrippen ondermaats", beschrijft Pasveer het voetbal dat zijn elftal de afgelopen maanden op de mat legde. De vele uitgaande transfers van afgelopen zomer zouden hier volgens hem mee te maken kunnen hebben. "We hebben niet het spel gespeeld dat we willen spelen. Er is veel veranderd in het team en het is logisch dat het tijd nodig heeft, maar het had nu wel op de rit moeten zijn", concludeert hij.

Toch vindt Pasveer dat Ajax dit seizoen te vaak door de ondergrens zakt. Zeker in de Champions League leek de ploeg niet op te kunnen boksen tegen de concurrentie, waar vorig seizoen nog alle wedstrijden in de groepsfase werden gewonnen. "Het verval is heel groot. Je geeft in de grote wedstrijden niet thuis en dat is waar we vorig jaar heel erg sterk in waren. Je kunt van alles noemen: we staan niet goed, er zijn veel veranderingen in het team en het zelfvertrouwen dat je mist als het een paar keer niet lukt. Ik denk dat dat de grote oorzaken zijn."

Wereldkampioen met Oranje

Ondanks dat de prestaties bij Ajax ondermaats zijn, maakt Pasveer toch onderdeel uit van de WK-selectie van het Nederlands elftal. Dit jaar werd de 39-jarige doelman voor het eerst bij Oranje opgeroepen en een paar maanden later mag hij concurreren voor een basisplaats in Qatar. Over de kansen van Oranje is Pasveer zelfverzekerd. "Het is heel bijzonder. Ik heb er altijd hard voor gewerkt. We gaan er alles aan doen om daar resultaat te halen. Het doel om wereldkampioen te worden moet je in je hoofd hebben, maar uiteindelijk moeten we het per wedstrijd bekijken en hard werken. Dan kunnen er gekke dingen gebeuren."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen