Dirk Kuyt voorkomt schorsing tweetal voor allesbepalend duel

16 november 2022, 15:45

Het ADO Den Haag van trainer Dirk Kuyt neemt het woensdagavond in eigen huis op tegen Roda JC. Thomas Verheydt en Ricardo Kishna staan ondanks het transferverzoek dat ze eerder deze week indienden bij de club 'gewoon' in de basisopstelling.

Dat het tweetal mag spelen tegen de Limburgers ging echter niet zonder slag of stoot. Directeur Edwin Reijntjes had de twee aanvallers als reactie op hun transferverzoek namelijk willen schorsen, maar daar ging Kuyt met succes voorliggen. De geplaagde trainer moest daarvoor wel ver gaan. Hij zou de directeur namelijk een ultimatum hebben gesteld, schrijft De Telegraaf: als hij niet over het tweetal zou kunnen beschikken zou hijzelf niet plaatsnemen op de bank.

Reijntjes kon niet anders dan overstag gaan, en trok de schorsing in. Wat daarin meehielp is dat de gehele spelersgroep van ADO zich achter het ontevreden duo heeft geschaard. Kuyt kan vanavond dus alsnog beschikken over de ervaren aanvallers, en die zal hij vermoedelijk ook hard nodig hebben om zijn baan te redden.

Opvolger genoemd

De directie gaf eerder namelijk aan dat Kuyt nog twee duels zou krijgen om de club te overtuigen dat hij als trainer de juiste man op de juiste plaats is. De eerste wedstrijd, afgelopen vrijdag, eindigde op bezoek bij Telstar in een 0-0 gelijkspel. Mocht ADO ook woensdagavond niet winnen, dan zou het ontslag van Kuyt weleens dichtbij kunnen zijn. De Telegraaf weet ook te melden wie in dat geval het stokje over zou kunnen nemen. De naam van Danny Buijs 'zingt op de achtergrond rond', schrijft het namelijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dirkje je bent net als Schreuder niet geschikt of in Dirkje zijn geval nog niet geschikt als hoofd trainer

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen