ADO-dagen Dirk Kuyt lijken geteld na nieuwe thuisnederlaag

16 november 2022, 23:31

Dirk Kuyt is er na een veelbewogen week niet in geslaagd zijn ADO Den Haag naar een overwinning op Roda JC te leiden. In eigen stadion verloor de residentieclub met 0-1 van de Limburgers. Na de nieuwe zeperd lijkt een ontslag van debuterend hoofdtrainer Kuyt steeds dichterbij te komen. Dylan Vente kroonde zich namens Roda tot matchwinner. 

Voorafgaand aan de wedstrijd gaf Kuyt toe dat de afgelopen week hem niet in de koude kleren was gaan zitten. "Ik denk dat menig beginnend trainer misschien gillend was weggerend, maar ik heb al vaker gezegd: ik ben geen wegloper", zei hij onder meer tegenover ESPN.

Ondanks de grote belangen voor Kuyt en ADO waren de bezoekers in de openingsfase de sterkste ploeg. Zo moest ADO-doelman Hugo Wentges reddend optreden op een schot van Lennerd Daneels. Aan de andere kant konden Amar Catic en Thomas Verheydt hun ploeg op voorsprong zetten, maar stuitten beiden op Roda JC-sluitpost Moritz Nicolas. Op slag van rust leek Xavier Severina op weg naar een grote kans om ADO alsnog met een voorsprong de kleedkamers in te sturen, maar Ted van de Pavert kon met een uitstekende sliding voorkomen dat de spits kon uithalen.

In de tweede hoopte ADO op een strafschop na een vermeende overtreding op Ricardo Kishna, maar scheidsrechter Van de Kerkhof wilde er niets van weten. Aan de andere kant raakte Roda de lat, waarbij ADO nog goed weg kwam. Met een kwartier te spelen ging het stadion staan voor het befaamde 'Haags kwartiertje', maar was een grote kans andermaal niet besteed aan Verheydt. Luttele minuten later besliste Dylan Vente het duel alsnog in het voordeel van de uitploeg door Wentges na een afgeslagen voorzet met een laag schot te passeren.

Positie onder druk

Hoewel ADO-directeur Edwin Reijntjes eerder deze week nog volhield dat Kuyt niet voor zijn baan hoeft te vrezen, staat de positie van de Katwijker na de nederlaag tegen Roda opnieuw onder grote druk. Door het verlies staat het elftal na zestien wedstrijden slechts zeventiende op de ranglijst. Roda JC kruipt door de overwinning juist omhoog en bezet inmiddels de zesde plaats, al heeft het een wedstrijd meer gespeeld dan achtervolgers Jong AZ, Willem II en VVV.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

ronaldsahasrara25
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een treurnis bij ADO. Met deze spelers wil je helemaal niet blijven als trainer. Ze bewogen zich voort gisteren als amateurs; laag baltempo en ongelofelijk veel balverlies door slechte aannames en passing.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft toch een afkoopsom van 6 ton? Wie moet dat betalen dan?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen