Onbegrip over keuze Van Gaal: "En dan selecteert hij wél Pasveer"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

17 november 2022 – Het WK gaat over drie dagen van start, maar over de afwezigheid van Jasper Cillessen in de selectie van het Nederlands elftal is nog altijd niet het laatste gezegd en geschreven. Oud-doelman Sander Westerveld vindt dat bondscoach Louis van Gaal de situatie voor Cillessen alleen maar erger heeft gemaakt door niet 'echt' te vertellen waarom hij voor de andere drie keepers heeft gekozen.

Onbegrip over keuze Van Gaal: "En dan selecteert hij wél Pasveer"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Tot hij vrijdagmorgen het belletje van keeperstrainer Frans Hoek kreeg, was Cillessen in de veronderstelling dat hij mee zou gaan naar het WK in Qatar. Later op de dag vertelde Van Gaal tijdens een persconferentie dat Cillessen bij NEC niet heeft 'geleverd', een uitleg waar men zijn vraagtekens bij zet. "Wat ik het ergste vond, was dat er bij de persconferentie van Van Gaal eigenlijk geen échte reden naar buiten kwam waarom Cillessen niet is geselecteerd", steekt Westerveld van wal in De Telegraaf.

Volgens de 48-jarige Westerveld, zesvoudig Oranje-international, denkt iedereen nu dat Cillessen nu een moeilijke jongen is die niet goed in de groep ligt en de boel gaat verzieken op het moment dat hij niet speelt. "Maar Cillessen gaf zelf al aan dat hij jarenlang bij Barcelona op de bank zat. Er is toen nooit iets slechts over hem naar buiten gekomen", stelt hij.

Dat Van Gaal aangaf dat hij Cillessen niet in goede vorm vindt verkeren, gaat er bij Westerveld niet in. "Nou, ik vind dat hij een heel sterk seizoen doormaakt. Als Van Gaal een goede reden had gegeven waarom Cillessen er niet bij is, dan is dat prima. Nu wilde hij hem misschien beschermen, maar maakte hij het veel erger. En dan selecteert Van Gaal wél Pasveer, maar zegt hij vervolgens over hem dat hij ook niet in vorm is…"

Onervaren Noppert
Ook voormalig keeper Joop Hiele begrijpt niet dat Cillessen de WK-selectie niet heeft gehaald. "Als het over vorm gaat, dan zijn er maar weinig keepers die het hele seizoen in vorm zijn geweest of dat op dit moment zijn. Met alle respect: Noppert is in vorm, maar speelt met SC Heerenveen wel bij een club die geen internationaal voetbal speelt. Die ervaring heeft hij niet. Maar het is Van Gaals goed recht om de redenen voor zijn keuzes intern te houden. Wij Nederlanders gaan altijd gelijk speculeren, maar ik snap wel dat hij binnenskamers wil houden wat er met Cillessen en Flekken besproken is."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd