Databureau: slechts twee landen meer kans op WK-titel dan Oranje

17 november 2022, 07:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal heeft volgens berekeningen van Gracenote een vrij goede kans om het WK te winnen. Het databureau geeft slechts twee landen meer kans om de wereldtitel in de wacht te slepen: Brazilië en Argentinië.

Volgens de prognose van Gracenote heeft Brazilië 20 procent kans op de WK-winst. Argentinië volgt met een kans van 16 procent, terwijl Nederland 7 procent kans heeft. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal moet de derde plaats delen met Spanje, dat ook 7 procent kans heeft. De top-tien wordt gecompleteerd door België (6 procent), Frankrijk (5 procent), Portugal (5 procent), Denemarken (4 procent), Uruguay (4 procent) en Engeland (3 procent).

Achtste finale

Het databureau schat de kans zeer groot in dat Oranje de groepsfase weet te overleven: 78 procent. Alleen Argentinië (89 procent) en Brazilië (88 procent) maakt meer kans. Dat zijn ook de landen die in de meest aannemelijke WK-finale (kans van 3,2 procent) staan. Het probleem is dat één van de twee landen dan niet zijn groep moet winnen, anders komen zij aan dezelfde kant van het schema terecht en is een finale tussen de Zuid-Amerikaanse landen uitgesloten.

Het WK begint voor Oranje komende maandag met een wedstrijd tegen Senegal. Daarna volgen ontmoetingen met Ecuador (25 november) en gastland Qatar (29 november). Wordt het Nederlands elftal groepswinnaar, dan treft het op 3 december de nummer twee van Groep B (Engeland, Verenigde Staten, Wales en Iran).

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen