'Harde kritiek: bericht Qatar-omkoping kwam bewust uit Bahrein'

17 november 2022, 22:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het bericht over de mogelijke omkoping van Ecuador door Qatar heeft het eerste staartje gekregen. Aan het nieuws dat donderdagavond uit Bahrein overwaaide, zit een aantal haken en ogen en is volgens een aantal groeperingen onjuist.

Het nieuws werd onder meer besproken in de uitzending van Vandaag Inside, waar ook duidelijk werd dat de Nederlandse journalisten het hebben meegekregen in Qatar. Valentijn Driessen gaf net als het voorbehoud dat bij het nieuws al werd gemaakt aan dat er nog zeker geen bewijs was voor de waarheid van het bericht. "Bovendien zijn Bahrein en Qatar niet de grootste vrienden", weet Driessen.

Dat heeft te maken met de onrust tussen beide landen over onder meer de Palestijnse Hamas en Libanese Hezbollah, die Qatar openlijk niet steunt. "Dus het is misschien wel vuilspuiterij vanuit Bahrein, dat is natuurlijk geen toeval. Er is nog niets bewezen, maar we gaan het zien", hield Driessen een slag om de arm met dat het nieuws zowel wél als niet waar zou kunnen zijn.

Lees ook: 'Qatar koopt Ecuador-spelers om voor openingsduel WK'

Ook vanuit Qatar werd gereageerd, bijvoorbeeld door de journalist Marc Owen Jones, die vanuit het Midden-Oostenland werkt. Volgens hem is onderzoeker Amjad Taha al langere tijd bewust bezig met het verspreiden van nepnieuws, over bijvoorbeeld de strijd met Hezbollah. Onduidelijk is wat de waarheid is over wat er is geschreven: zeker is wel dat er voor de bewering vanuit Bahrein nog geen enkel bewijs is opgevoerd door de onderzoekers. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen