Spanje haalt op valreep verrassing van FC Barcelona naar Qatar

18 november 2022, 14:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Spanje heeft de selectie vlak voor de start van het wereldkampioenschap in Qatar nog versterkt. Vanwege de blessure bij verdediger José Gaya heeft bondscoach Luis Enrique FC Barcelona-revelatie Alejandro Baldé naar Qatar gehaald. De twee hebben vanochtend contact gehad en het nieuws is snel daarna bevestigd.

Diverse Spaanse media pakten al uit met het nieuws. Gaya is niet op tijd fit voor het WK en kan geen rol van betekenis meer spelen in Qatar, zo heeft medisch onderzoek uitgewezen. In de reglementen van de FIFA staat dat landen tot uiterlijk 24 uur voor de aftrap van het eerste pouleduel nog een vervanger mogen aanwijzen. Spanje heeft gebruik gemaakt van die regel.

Baldé kan zodoende zijn officiële debuut als international van Spanje gaan maken tijdens het WK. De negentienjarige linksback heeft zich dit seizoen in de kijker gespeeld bij FC Barcelona. Daar speelde hij, verdeeld over twaalf competitiewedstrijden, al 973 minuten in La Liga. De laatste weken was de verdediger vaste waarde. Baldé maakte ook veel minuten als rechtsback en is zodoende multifunctioneel inzetbaar.

De laatste duels kreeg hij rechts achterin de voorkeur boven landgenoot Héctor Bellerín. In de Spaanse nationale ploeg moet Baldé concurreren met ploeggenoot Jordi Alba. Inmiddels heeft Spanje het nieuws over de vertrekkende Gaya ook gedeeld via de sociale kanalen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen