Driessen tipt Van Gaal voor Senegal: "Zet Berghuis naast Frenkie"

18 november 2022, 22:25

Als het aan Valentijn Driessen ligt, staat Steven Berghuis tegen Senegal in de basis bij het Nederlands elftal. De journalist van De Telegraaf zou de speler van Ajax graag naast Frenkie de Jong zien spelen. Het is nog altijd de vraag wat bondscoach Louis van Gaal met het middenveld gaat doen.

Frenkie de Jong lijkt als enige zeker van een basisplaats op het middenveld. Onder meer Berghuis, Teun Koopmeiners en Marten de Roon azen ook op speeltijd. "Ik ben van de aanval, dus ik zou altijd voor Berghuis kiezen", aldus Driessen in de kick-off podcast van De Telegraaf. "Maar ik denk dat Van Gaal gaat kiezen voor Teun Koopmeiners. Dat deed hij ook tegen Polen, dat was een belangrijke wedstrijd in aanloop naar dit toernooi. Ik denk dus dat Koopmeiners ook nu de voorkeur krijgt."

Lees ook: Berghuis vertelt over bijzonder appje Van Gaal: "Dat kwam wel aan"

Mike Verweij, die ook namens De Telegraaf in Qatar is, sluit zich bij de woorden van zijn collega aan. "Tegen Polen werd Koopmeiners op die plek uistekend vervangen door Berghuis. De wedstrijd daarna tegen België was dat ook zo. Maar volgens mij kiest Van Gaal tegen een sterke tegenstander eerder voor Koopmeiners. Marten de Roon is natuurlijk ook nog een optie, al komt hij niet meer in de plannen van Van Gaal voor als basisspeler."

Oranje opent WK tegen Senegal

Aanstaande maandag zullen we wat betreft het middenveld duidelijkheid krijgen van Van Gaal. Dan opent Oranje het WK om 17.00 uur met een wedstrijd tegen Senegal. De andere wedstrijd in groep A wordt zondag al gespeeld en gaat tussen gastland Qatar en Ecuador. "Senegal is de sterkste tegenstander van de groep. Als je deze wint, zit je na twee wedstrijden waarschijnlijk al in de volgende ronde", voegde Driessen toe over het programma in de groepsfase.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen