'Bundesliga lonkt voor ex-PEC'er Pherai; belangstelling neemt toe'

18 november 2022, 23:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Immanuel Pherai is hard op weg om een fraaie transfer te maken in Duitsland. De middenvelder annex aanvaller doet het uitstekend bij Eintracht Braunschweig. Dat is inmiddels ook opgevallen bij een aantal grote clubs uit de Bundesliga en er wordt gesproken over een winterse transfer.

Volgens onder meer BILD en Braunschweiger Zeitung staat Pherai hoog op het verlanglijstje van meerdere clubs. Zo zouden onder meer Borussia Mönchengladbach, VfL Wolfsburg en Bayer Leverkusen het wel zien zitten om hem over te nemen van Braunschweig. Die club hoopt op een transferrecord. Dat staat momenteel op naam van Gerrit Holtmann, die in het verleden voor drie miljoen euro naar FSV Mainz 05 vertrok.

De belangstelling voor Pherai komt niet uit de lucht vallen. Hij is bezig aan een uitstekend seizoen in de 2. Bundesliga. De 21-jarige Amsterdammers heeft in de competitie in twaalf wedstrijden vier keer gescoord en was drie keer goed voor een assist. Daarnaast was hij in de DFB-Pokal in twee duels een keer trefzeker en liet hij tot twee maal toe een ploeggenoot scoren. Zijn contract loopt nog tot medio 2024.

Pherai slaagde niet bij Borussia Dortmund

Pherai speelde in de jeugd bij AFC en AZ. In 2013 liet hij Nederland achter zich voor een avontuur bij de Duitse grootmacht Borussia Dortmund. Dat bleek echter geen succes en een doorbraak in het Signal Iduna Park bleef uit. Tijdens seizoen 2020/21 werd de voormalig jeugdinternational door Dortmund verhuurd aan PEC Zwolle. Namens die club kwam hij tot twee doelpunten in 27 wedstrijden. Afgelopen zomer vertrok hij naar Braunschweig.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen