Spanje verbaasd: 'Gaya had openingsduel gewoon kunnen spelen'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

19 november 2022 – De Spaanse bondscoach Luis Enrique besloot vrijdag  Jose Luis Gaya terug naar huis te sturen. De linsback van Valencia zou te geblesseerd zijn om deel uit te kunnen maken van zijn WK-selectie. Amper een dag later blijkt de blessure echter behoorlijk mee te vallen. 

Spanje verbaasd: 'Gaya had openingsduel gewoon kunnen spelen'

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Gaya zou bij thuiskomst meteen zijn onderzocht door de medische staf van zijn club Valencia. Die concludeerde dat de enkelblessure van de 27-jarige verdediger hem nauwelijks nog parten speelt. Sterker nog, hij zou zelfs voldoende hersteld zijn geweest om woensdag mee te doen als Spanje voor het eerst in actie komt in Qatar. De ploeg neemt het dan op tegen Costa Rica. 

Luis Enrique lijkt te beseffen dat het wellicht wat voorbarig was om Gaya naar huis te sturen. Tijdens een persconferentie gaf hij toe dat op z'n ergst "mild" genoemd kon worden. De speler zelf zou 'beheerst' hebben gereageerd op zijn teleurstellende verbanning uit de WK-selectie, zo schrijft de Spaanse krant AS. 'Hij kan geen verklaring vinden voor wat hem de afgelopen 72 uur is overkomen, maar zijn nobele karakter weerhoudt hem ervan meer te zeggen', schrijft het. Met FC Barcelona-talent Alejandro Balde riep Enrique direct een vervanger op.

Valencia vermoedt dat het wegsturen van Gaya nog weleens een staartje zou kunnen krijgen voor de Spaanse selectie. Dat zou namelijk tegen de regels van de FIFA in zijn gebeurd. De regelementen schrijven voor dat landen tot 24 uur voor de aftrap van het eerste duel een speler mogen vervangen als sprake blijkt te zijn van ernstig letsel, waarvan bij Gaya in ieder geval geen sprake is. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd