Batistuta hoopt Argentijns record in Qatar te verliezen aan Messi

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

22 november 2022 – Argentinië begint dinsdag tegen Saoedi-Arabië aan het WK waarop Lionel Messi dan eindelijk zijn loopbaan zou moeten bekronen met een wereldtitel. Oud-spits Gabriel Batistuta hoopt dat Messi in Qatar zijn record als Argentijns WK-topscorer aller tijden af kan pakken.

Batistuta hoopt Argentijns record in Qatar te verliezen aan Messi

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Messi moet er in Qatar vijf maken om zich alleen recordhouder te mogen noemen. Batistuta, die er bij was op de WK's van 1994, 1998 en 2002, scoorde namelijk tien keer op een mondiale eindronde. Messi staat na vier eindtoernooien op zes treffers voor de Albicelesti.

"Ik hoop dat Messi me kan inhalen", zegt Batistuta in gesprek met Olé. De voormalig aanvaller van onder meer Fiorentina, AS Roma en Internazionale doet geruchten dat Messi zou kunnen bezwijken onder de druk om te presteren af als "belachelijk". "Ik geloof niet het dragen van het shirt van Argentinië hem te zwaar weegt", zegt hij.

Ondanks zijn tien doelpunten wist Batistuta nooit verder te komen dan de kwartfinale op een WK. In 1998 was Nederland dankzij de legendarische treffer van Dennis Bergkamp daarin te sterk voor de Argentijnen. In 1994 was Roemenië in de achtste finale het eindstation, terwijl in 2002 de groep met Nigeria, Engeland en Zweden niet werd overleefd. 

Zie ook: Argentinië en Messi vroeg los: eerste goal superster al een feit

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd