KNVB ziet af van gang naar CAS om OneLove-aanvoerdersband

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

23 november 2022 – De FIFA heeft zich met het dreigen met een gele kaart voor het dragen van een OneLove-aanvoerdersband de woede van een aantal nationale bonden op de hals gehaald. De KNVB ziet echter af van een gang naar het internationale sporttribunaal CAS.

KNVB ziet af van gang naar CAS om OneLove-aanvoerdersband

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Dat is de uitkomst van een overleg dat de Nederlandse voetbalbond heeft gevoerd met de bonden van de andere landen die voornemens waren een statement te maken met de band. De Duitse DFB maakte zich eerder sterk voor een gang naar de rechter, maar vond daarvoor geen steun bij Nederland, België, Zwitserland, Wales, Denemarken en Engeland.

De Duitse bond zou wel één van de slechts vier (!) FIFA-leden zijn die de kandidatuur van FIFA-voorzitter Gianni Infantino voor een derde termijn als president niet ondersteunen. Dat schrijven diverse Deense media vandaag. Van de Denen is zeker dat zij in ieder geval geen steun zullen verlenen aan de derde termijn van Infantino, zo verzekerde de voorzitter van de Deense DBU Jasper Møller vandaag op een persconferentie.

Veel zal dat overigens niet uithalen, want de andere 207 lidstaten van de FIFA staan wél achter de herverkiezing van Infantino, die bovendien de enige kandidaat is als de wereldvoetbalbond in maart volgend jaar een nieuwe president aanwijst. De KNVB heeft eerder aangegeven wél akkoord te zijn met de derde ambtstermijn van de Zwitser. De Nederlandse bond deed dat onder voorwaarde dat de FIFA 'mensenrechtencriteria' zwaarder mee zal wegen bij de toekomstige toekenning van wereldkampioenschappen.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd