Gigantische beursstijging Manchester United na breuk met Ronaldo

24 november 2022, 11:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United is vooralsnog niet slechter uit de breuk met Cristiano Ronaldo gekomen. Omdat de Portugees afziet van zijn laatste deel van het salaris, bespaarde de club al liefst 19,5 miljoen euro. Maar ook schoten de beurskoersen gigantisch omhoog na het nieuws rondom de ervaren aanvaller.

De aandelen van The Red Devils bereikten het hoogste punt van dit hele kalenderjaar: de beurskoers steeg met liefst ruim vijftien procent, vrijwel direct nadat de breuk met Cristiano Ronaldo naar buiten werd gebracht. De weg omhoog werd vrijwel direct ingezet, enkele minuten nadat het bericht via de club naar buiten werd gebracht. Uiteindelijk bleef de teller op een stijging van meer dan vijftien procent staan en zorgde zo voor het hoogste punt in het afgelopen jaar.

Wat mogelijk ook bijdraagt aan het blijven stijgen van de beurskoersen, is het bericht dat de familie Glazer overweegt op Manchester United te verkopen. Ze hebben sinds 2005 de macht bij de Engelse topclub, maar schijnen er nu definitief vanaf te willen. Miljardair Jim Ratcliffe zou de meest voor de hand liggende gegadigde zijn en ook dat nieuws heeft positieve invloed op de beurskoers.

Lees ook: 'Erik ten Hag komt als grote winnaar uit de strijd met Ronaldo'

Beckham wil Manchester United

Overigens heeft niet alleen Ratcliffe interesse in Manchester United, ook zou David Beckham een rol willen spelen in het hele proces. Volgens The Daily Telegraph zal Ratcliffe een bod uitbrengen, maar hoopt Beckham hem mogelijk af te troeven. Volgens The Financial Times zoekt de voormalig middenvelder een koper met voldoende financiële middelen, waarbij Beckham – die zelf wel een duit in het financiële zakje kan doen, maar zeker niet het hele bedrag kan ophoesten – als uithangbord kan fungeren. Onduidelijk is hoe groot de kans op succes wordt bij deze poging van Beckham. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen