Portugal na spectaculaire tweede helft nipt langs Ghana

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 november 2022 – Portugal is het WK begonnen met een 3-2 zege op Ghana. Cristiano Ronaldo opende de score vanaf elf meter nadat hij in de eerste helft al een treffer afgekeurd had zien worden. Ghana kwam sterk terug maar moest uiteindelijk toch het hoofd buigen voor de sterkere Portugezen, die in de slotfase met twee treffers het duel leken te beslissen maar na een late treffer tot de laatste seconde moesten blijven vrezen voor een puntendeling. 

Portugal na spectaculaire tweede helft nipt langs Ghana

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Portugal had een flink overwicht in de eerste helft, maar vond maar moeizaam een gaatje in de Ghanese defensie. Na tien minuten leek Ronaldo op weg naar de openingstreffer, maar hij speelde de bal net iets te ver voor zich uit waardoor de Ghanese doelman lawrence Ati-Zigi een schot kon voorkomen. Uit een corner kreeg Ronaldo even later zijn tweede grote kans, maar zijn kopbal miste richting en verdween naast het doel.

Na een half uur leek Ronaldo dan toch de score te openen, maar tot zijn ontsteltenis constateerde scheidsrechter Elfath dat hij in de aanloop naar zijn treffer een overtreding had begaan. Het was direct het laatste gevaarlijke moment van de eerste helft, want beide teams kwamen niet meer tot kansen. Wel was er op slag van rust geel voor Ajacied Mohammed Kudus die João Cancelo raakte.

Nadat de tweede helft in eerste instantie een vergelijkbaar spelbeeld als het eerste bedrijf had gegeven kreeg Portugal na een dik uur alsnog een voorsprong in de schoot geworpen. Ronaldo ging neer in de zestien na licht contact maar kreeg desalniettemin een strafschop, die hij zelf benutte. Ghana deed echter snel iets terug toen André Ayew op aangeven van Kudus van dichtbij de gelijkmaker aan liet tekenen.

Zowel Ayew als Kudus werd vervolgens gewisseld, waarna João Felix Portugal naar een 2-1 voorsprong schoot. Amper twee minuten later leek invaller Rafael Leão het duel met zijn eerste balcontact helemaal in het slot te schieten door de 3-1 te maken. Toch bracht een andere invaller, Osman Bukari, met een rake kopbal een minuut voor tijd de spanning nog even terug. Portugal wist de 3-2 voorsprong echter met kunst en vliegwerk over de streep te trekken en begint dus met een zege aan het toernooi in Qatar. 

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd