Onana vestigt opvallend record bij verloren WK-debuut

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

24 november 2022 – André Onana beleefde tegen Zwitserland een WK-debuut om snel te vergeten. De doelman van Internazionale, die jarenlang onder contract stond bij Ajax, verloor met Kameroen de openingswedstrijd met 1-0 van Zwitserland. Toch leverde zijn eerste duel op een WK-eindronde een opvallend record op. 

Onana vestigt opvallend record bij verloren WK-debuut

Stort 20 euro bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Hij kwam in het duel namelijk tot 61 balcontacten, waarvan liefst 26 (ver) buiten zijn eigen zestienmetergebied. Met die tweede statistiek breekt hij het WK-record. Helemaal opvallend is dat niet, want Onana genoot zijn opleiding voor een groot deel bij FC Barcelona voordat hij doorbrak bij Ajax. Beide clubs staan bekend om hun voorkeur voor een meevoetballende keeper.

Door de nederlaag tegen de Zwitsers is plaatsing voor de achtste finale een flinke opgave voor Onana en zijn landgenoten. Na vandaag treft het nog Brazilië en Servië. Onana zou bij beide tegenstanders een voormalig teamgenoot kunnen treffen, aangezien bij de Brazilianen mogelijk speeltijd is weggelegd voor buitenspeler Antony, die tegenwoordig uitkomt voor Manchester United.

Lees ook: Uitgerekend in Kameroen geboren Embolo doet Onana pijn

Bij de Serviërs komt Onana dan weer Dusan Tadic tegen, met wie hij zelfs vier seizoenen lang de kleedkamer in Amsterdam deelde. Brazilië en Servië nemen het later op de donderdagavond tegen elkaar op in groep G, waarin de Zwitsers vooralsnog aan de leiding gaan. Voor Kameroen wordt het WK komende maandag hervat als het Servië treft. Volgende week vrijdag speelt het het laatste groepsduel tegen Brazilië.

  • Senegal - Nederland, actie Adv

    Maak een account bij Jacks.nl en ontvang 5 gratis WK weddenschappen t.w.v. €10!

    Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

  • Reacties

    WK 2022

    gerelateerd