Schlemiel Timber hard voor zichzelf over tegengoal Oranje

25 november 2022, 21:40

Jurriën Timber was een van de nieuwe gezichten in de basisopstelling van het Nederlands elftal vrijdagavond. De verdediger van Ajax nam de rol van Matthijs de Ligt over rechts in de driemans achterhoede en begon nog erg goed aan het treffen met Ecuador. Dat ging echter steeds minder en bij de enige tegentreffer ging hij in de fout, zo erkende hij zelf ook.

Timber kreeg na een rommelige hoge bal van Noppert en slordige kopbal van Blind de bal voor zijn voeten via Frenkie de Jong en besloot te dribbelen. Dat ging enkele meters goed, totdat hij de bal verloor. Vervolgens counterde Ecuador razendsnel en kwam er een schotkans aan de andere kant, waarvan de rebound werd benut. "Ik dribbelde te lang door en op een plek waar je eigenlijk niet moet dribbelen", stak Timber de hand in eigen boezem tegenover de NOS.

"Dat is heel simpel", vervolgde een balende Timber. "Ik keek Frenkie aan, dus ik wist wel dat de bal ging komen. Maar zij zaten er heel kort op, heel agressief. Dat is heel duur balverlies en heel jammer dat daar een doelpunt uitkomt. Dat is natuurlijk niet goed", zei de verdediger van Ajax, die bij zijn club ook al een tijdje langer uit vorm is.

Lees ookHet Nederlands elftal kan de knock-outfase missen op kaartenlast

Over het gelijkspel sloot Timber zich aan bij zijn ploeggenoten. "Ecuador is een lastige ploeg, ze waren agressiever dan wij, maar voor nu moet de focus weer op Qatar. Al is het teleurstellend dat je niet wint, natuurlijk. Gelukkig hebben we nog wel een punt uit het vuurgesleept, maar het was niet goed", vond Timber. "We hebben niet genoeg gecreëerd als team."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was niet goed van timber ,maar hoe komt die bal daar . Juist dankzij onze door hoek en v gaal ontdekte nieuwe held van de natie noppert !!. Ipv de bal snel over de middellijn heen te peren . Wacht hij veelste lang en komt de bal niet ver . Na de fout van timber. Mag die speler vrij van afstand schieten door v dijk . En werkt onze nieuwe ontdekte top keeper zonder ervaring . Een bal die recht op hem afkomt van afstand ,recht in de voeten van een speler .

Paulito
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De Vrij erin, Is ook nog eens de beste verdediger!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen