Polen legt druk bij Messi en Argentinië met zege op stuntploeg

26 november 2022, 16:09   Bijgewerkt: 26 november 2022, 16:19

Polen heeft zaterdagmiddag uitstekende zaken gedaan in groep C van het WK in Qatar. De ploeg van bondscoach Czeslaw Michniewicz was met 2-0 te sterk voor Saudi-Arabië, dat eerder nog verrassend van Argentinië wist te winnen. Door dit resultaat is de druk op Lionel Messi en zijn ploeggenoten later vanavond hoog.

Gesteund door duizenden supporters startten The Green Falcons energiek aan het duel met de Polen. Na de stuntzege op Argentinië (2-1), die uitbundig werd gevierd in eigen land, staalde Saoedi-Arabië het vertrouwen uit dat er ook nu tegen Polen wat te halen viel. Polen op haar beurt bleef op een gelijkspel hangen tegen de Mexicanen in het eerste groepsduel. Een zege was dan ook noodzaak om de achtste finales in het vizier te houden. Die leken ver weg getuige de drive en energie die de Saoedi's aan de dag legden in het eerste half uur. Zonder veel kansen te creëren kreeg het haar publiek op de banken. De Polen kwam er niet aan te pas en hadden geluk dat het Saoedi-Arabië ontbrak aan een zuivere eindpass én een doelpuntenmaker.

In het tweede bedrijf duurde het zo'n tien minuten voordat het duel losbrandde. Salem Al Dawsari was heel dichtbij de gelijkmaker, nadat een scrimmage voor het Poolse doel voor zijn voeten belandde. Zijn schot werd door Szszesny met de benen gered. Als de brandweer gingen de Saoedi's vervolgens op jacht naar die verdiende gelijkmaker en had via Feras Albrikan op het uur de kans om de fans in extase te brengen. Zijn harde poging ging strak over het doel van Polen.

De 2-0 zege betekent voor de Polen de voorlopige koppositie in poule C. Woensdag spelen ze tegen Argentinië en kunnen dan plaatsing voor de achtste finales bewerkstelligen. Ook Saoedi-Arabië zit in die positie en moet dan tegen Mexico op datezelfde moment een resultaat boeken om voor de tweede maal in de geschiedenis de laatste zestien te bereiken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen