Bogarde niet in contact met Ajax: "Koeman zou moeten bellen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 november 2022 – Jan van Halst zou graag zien dat Winston Bogarde snel weer ergens op het voetbalveld te vinden is. De oud-international van Oranje zit momenteel zonder club nadat hij afgelopen zomer stopte als assistent-trainer van Ajax. De geboren Rotterdammer ging bij Ziggo Sport in op zijn vertrek uit Amsterdam.

Bogarde niet in contact met Ajax: "Koeman zou moeten bellen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Bogarde was in de Johan Cruijff ArenA de afgelopen jaren assistent van Erik ten Hag. Diens opvolger Alfred Schreuder krijgt veel kritiek te verwerken en dus wordt er onder de aanhang geroepen om een terugkeer van Bogarde. "Iedereen ziet dat het niet goed gaat. Ik denk niet dat Alfred mij gaat bellen, waarom zou hij dat doen? Ik heb trouwens niet met hem gesproken toen ik ben vertrokken. Dat gesprek was met Edwin van der Sar. Ze vonden me te goed om te blijven voor Jong Ajax", aldus Bogarde.

Lees ook: Steun voor Alfred Schreuder in matige fase: "Hij kan dit wel handelen"

De 52-jarige oud-verdediger wacht nu op een nieuwe uitdaging. "Ik heb zeven jaar bij Ajax gewerkt en natuurlijk wil ik graag op het voetbalveld staan. Er zijn wel wat mogelijkheden geweest, maar nog niet waar ik me goed bij voel. Ik wil graag weer op het veld staan. Ik ga nadenken over de dingen die op mijn pad gaan komen. Dan ga ik kijken of dat interesseant genoeg is voor mij", vertelde Bogarde, die als speler uitkwam voor onder meer Ajax, AC Milan, FC Barcelona en Chelsea.

Van Halst ziet kansen voor Oranje
Van Halst zou, als hij in de schoenen van de nieuwe bondscoach Ronald Koeman stond, Bogarde benaderen voor zijn staf. "Ik heb geïnformeerd en niemand heeft hem opgevolgd in de jeugd. Als iets onderschat wordt in Nederland is het een expert op het gebied van verdedigen. Als ik Ronald Koeman was, zou ik hem bellen. Dat zou iedere Nederlandse club moeten doen. Het voorkomen van doelpunten is de basis. Dat gaat over een goede organisatie, aldus Van Halst over de meerwaarde van Bogarde.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd