Van Dijk pareert kritiek op Oranje: "Genoeg pitbulls in de groep"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

26 november 2022 – Virgil van Dijk kan zich niet vinden in de vele kritiek op het Nederlands elftal. De aanvoerder weet dat het beter zal moeten om ver te komen op het WK, maar wil tegelijkertijd de zaken positief blijven benaderen. Oranje moet aanstaande dinsdag tegen Qatar de knockout-fase zien te bereiken.

Van Dijk pareert kritiek op Oranje: "Genoeg pitbulls in de groep"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In gesprek met Voetbal International blikt Van Dijk ook nog terug op het gelijkspel tegen Ecuador. "Na rust was het gewoon niet goed van onze kant. Toen waren zij agressiever en kwamen we in gevaarlijke situaties terecht. Hun twee aanjagers op het middenveld, Caicedo en Mendex, dat zijn pitbulls. Als je tegen dat soort spelers de bal niet goed vasthoudt of zelfs verspeelt, dan kun je in de problemen komen. We gaven ze een extra boost."

Lees ook: Marco van Basten in vurig betoog vernietigend over Virgil van Dijk

Van Dijk kreeg van ex-bondscoach Marco van Basten de nodige kritiek. Daarnaast werd geopperd dat de spelers van Oranje wel eens wat harder mogen acteren op het WK. "Wij hebben genoeg pitbulls in de ploeg. Maar het zit niet in ons spel dat wij op die manier spelen. Wij willen de bal hebben en het spel maken. Wij hebben de voetballers ook om het op die manier te doen. Uitstekende voetballers zelfs. Alleen moeten we dat hier wél laten zien."

Oranje sluit groep af tegen Qatar
Oranje heeft na twee wedstrijden vier punten en moet tegen Qatar het ticket voor de achtste finales pakken. Van Dijk vraagt dan ook om optimisme. "We moeten ons koppie niet laten hangen. We weten dat we beter kunnen en moeten. We hebben dat in de voorgaande periode al laten zien. We zijn met een reden ongeslagen onder deze bondscoach. We hebben de kwaliteiten. De dingen die fout gaan moeten we goed analyseren. Maar het is óók belangrijk dingen positief te blijven bekijken."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd