Simons krijgt veelbelovende woorden te horen van Van Gaal

28 november 2022, 13:14   Bijgewerkt: 28 november 2022, 13:20

Xavi Simons lijkt zich op te kunnen maken voor speeltijd tegen Qatar. Bondscoach Louis van Gaal heeft zich daags voor de afsluitende groepswedstrijd lovend uitgelaten over de negentienjarige PSV'er.

"Ik heb vandaag toevallig tegen Xavi gezegd dat hij een stap zou kunnen maken", aldus Van Gaal tijdens de persconferentie daags voor de wedstrijd tegen Qatar. "Tijdens de trainingen zie ik hoe hij zich tot de rest verhoudt en of hij lef toont of niet. Ik neem waar dat hij als speler een stijgende ontwikkeling doormaakt, dat hij probeert uit te voeren wat we van hem verlangen."

Simons speelde nog geen enkele wedstrijd in Oranje, maar werd desalniettemin door Van Gaal geselecteerd voor het WK. Speeltijd heeft de middenvelder annex aanvaller nog niet gekregen, al vroeg de wedstrijd tegen Ecuador wel om de inbreng van een speler die uit het niets iets kan creëren. Tegen Qatar, waarin Oranje aan een punt genoeg heeft om zich te plaatsen voor de achtste finales, lijkt Simons wel op speeltijd te kunnen rekenen.

Geen systeemverandering

Dat zal dan gebeuren in het 5-3-2-systeem waar Van Gaal voorlopig niet aan gaat tornen. "Het zou kunnen dat ik het systeem op een gegeven moment ga aanpassen, maar daar voorzie ik op dit moment nog niet de noodzaak in", aldus de bondscoach, die erkent dat de aanvallende inbreng van de wingbacks vooralsnog vrij beperkt is. "De systemen waar we tegen speelden, konden dat goed bestrijden en dat heeft ook te maken met de balbezitoplossingen die we als team moeten vinden. Zeker tegen Ecuador waren die niet goed genoeg. Dan kun je de wingbacks ook niet bereiken. Maar we gaan daar natuurlijk wel verbetering in maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen