UEFA bevestigt: Nations League-finale komt naar Nederland

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

29 november 2022 – Nederland is definitief de gastheer van de Final Four van de Nations League, zo heeft de UEFA dinsdagochtend bevestigd. In juni van 2023 zal het Nederlands elftal daardoor in eigen huis om de Nations League-titel strijden. De wedstrijden zullen worden gespeeld in Enschede en Rotterdam.

UEFA bevestigt: Nations League-finale komt naar Nederland

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In de Final Four zal Nederland het opnemen tegen Kroatië, Spanje en Italië, die hun groep in de Nations League ook hadden gewonnen. Het Nederlands elftal speelt de halve finale in De Kuip, op 14 of 15 juni. Ook de finale van het toernooi zal enkele dagen later in Rotterdam worden gespeeld, op 18 juni. In januari zal door middel van een loting bekend worden gemaakt welk land Oranje in de halve finale treft.

De Grolsch Veste in Enschede en de Kuip in Rotterdam zullen als podium dienen voor de Final Four. Ook de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam en het Philips Stadion in Eindhoven waren mogelijke locaties voor de wedstrijden, maar vanwege reeds ingeplande concerten vielen deze opties af, zo meldt Voetbal International.

Tweede keer in Final Four
Komend jaar zal Oranje voor de tweede keer in de geschiedenis deelnemen aan de Final Four van de Nations League. Ook in 2019, tijdens de eerste editie van het toernooi, lukte dit en werd ook Engeland in de halve finale verslagen (3-1). In de finale was Portugal echter met 1-0 te sterk. De vorige editie van de Nations League, in 2021, werd gewonnen door Frankrijk.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd