Verenigde Staten dompelen Iran in rouw en treffen Oranje op WK

29 november 2022, 22:03   Bijgewerkt: 29 november 2022, 22:32

De Verenigde Staten zijn op het WK de volgende tegenstander van het Nederlands elftal. De ploeg van bondscoach Gregg Berhalter pakte dinsdagavond drie cruciale punten (0-1) tegen rivaal Iran en gaan als nummer twee van groep B naar de knockout-fase. In de achtste finles wacht dus een treffen met Oranje.

Het duel tussen Amerika en Iran was een waar slagveld. Vooral de Amerikanen zagen veel spelers geblesseerd afhaken. Desondanks wisten zij toch de overwinning over de streep te trekken. Voorafgaand aan dit duel maakten beide landen nog kans op de volgende ronde. Iran had de beste papieren met drie punten uit de eerste twee wedstrijden. Het laatstgenoemde land was niet alleen met voetbal bezig. In het thuisland meldde dinsdagochtend al zo'n 300 doden na de golf van protesten tegen het regime. De Iraanse voetbalploeg besloot in het eerste duel niet mee te zingen met het volkslied, dit kwam tot bedreigingen te staan vanuit Iran. Binnen de voetbalploeg werd er maar aan een ding gedacht, winnen. 

Ondanks deze dreiging kwam het meeste gevaar vanuit de Amerikanen, die de meeste aanspraak maakte op de openingstreffer. Na heel wat dreiging en kansen wist de Verenigde Staten de openingstreffer te produceren. Op aangeven van Serginio Dest wist Christian Pulisic de score te openen. Dit ging niet zonder slag of stoot, want bij het maken van het doelpunt kwam hij in botsing met de Iraanse doelman Alireza Beiranvand, waardoor de aanvaller even groggy was. Nadat hij werd opgelapt kon hij weer verder spelen. Met Pulisic terug op het veld, leken de Amerikanen op een 0-2 voorsprong te komen via Timothy Weah. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel en zo ging de Verenigde Staten met een marge van één doelpunt de rust in. 

Deze kwam er later in de tweede helft wel, toen Sayed Ghoddos de bal vlak naast de kruising schoot. Het was een teken dat Iran meer druk kreeg op de Amerikanen. Iran zou aan een gelijkspel genoeg hebben om de volgende ronde te bereiken en met een achterstand van 0-1 roken zij bloed. In de slotfase van de wedstrijd was het erop of eronder voor beide ploegen. Amerika kwam niet meer onder de druk uit. Ondanks die druk wist Iran niet te scoren en ging de Verenigde Staten door naar de volgende ronde.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ik denk niet dat amerika tegen onze verdedigers op kan maar met vincent janssen in de spits wordt er mooi niet gescoort

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen