Marokkaanse bondscoach veroordeelt rellen: "Meer respect tonen"

30 november 2022, 15:54

Na de zege van Marokko op België braken in verschillene Europese steden rellen uit. In Brussel was het zelfs al voor de wedstrijd begon onrustig, terwijl in Amsterdam en Den Haag de ME eraan te pas moest komen om de relschoppers uiteen te drijven. De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui heeft woensdag gereageerd op de ongeregeldheden. 

"Het is heel moeilijk om te zien dat mensen zich zo gedragen", zei de oefenmeester op de persconferentie die woensdag gehouden werd. "Je moet respect tonen voor het land waar je geboren bent." Hij ging zelfs een stapje verder door te stellen dat hij denkt dat het 'niet echte Marokkaanse mensen' zijn die erbij betrokken waren. "Marokkaanse mensen hebben meer respect. In onze cultuur moet je iedereen respecteren."

Donderdag speelt Marokko tegen Canada en kan het zich kwalificeren voor de achtste finale. Bij een zege is het daarvan verzekerd, terwijl bij een gelijkspel of een nederlaag ook het resultaat van de wedstrijd Kroatië - België van belang is. Mochten de Belgen verliezen dan is Marokko óók zeker van een plaats bij de laatste zestien. 

Lees ook: Agenten gewond na rellen met Marokkaanse fans

Regragui hoopt zijn land naar een historische prestatie te leiden in Qatar. In 1986 was Marokko op het WK in Mexico het eerste Afrikaanse land dat erin slaagde groepswinnaar te worden. Na doelpuntloos gelijk te hebben gespeeld tegen Polen en Engeland volstond een 3-1 zege op Portugal daarvoor. In de achtste finale was West-Duitsland vervolgens te sterk. Bij de volgende twee WK's waarvoor Marokko zich plaatste, in 1998 en 2018, strandde het in de groepsfase. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen