Excelsior versterkt zich met bij Ajax overbodige verdediger

30 november 2022, 16:43   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Na veertien gespeelde wedstrijden in de Eredivisie is de defensie van Excelsior de op één na meest gepasseerde van de competitie, met 37 tegentreffers. Om in de tweede seizoenshelft defensief beter voor de dag te komen heeft de Rotterdamse club Kik Pierie (22) voor de rest van het seizoen gehuurd van Ajax.

Dat maakte Excelsior woensdag bekend. Pierie was in Amsterdam op een zijspoor beland nadat hij afgelopen zomer terugkeerde van een succesvolle verhuurperiode bij FC Twente. Toch kwam hij bij Ajax niet in aanmerking voor een plaats in de selectie van Alfred Schreuder. In de eerste seizoenshelft speelde hij op één na alle duels voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie.

Bij het tweede elftal van de Amsterdammers baarde Pierie in augustus nog opzien door in het uitduel bij Roda JC bij een 0-0 stand met een kolderieke handsbal een strafschop te veroorzaken, waardoor het duel met 1-0 verloren ging. In vijftien wedstrijden voor de ploeg van John Heitinga kwam Pierie dit seizoen één keer tot scoren, in het thuisduel met NAC Breda (3-1 overwinning). 

Excelsior toont zich verheugd met de tijdelijke overkomst van Pierie. "Wij denken dat hij ons met zijn ervaring verder gaat brengen om ons doel in de Eredivisie te bereiken", zegt technisch manager Niels van Duinen in een verklaring op de website van de club. Ook Pierie is tevreden met zijn overstap. "Ondanks dat zij niet beschikking hebben over een ruime begroting, doen zij er alles aan om te denken in creatieve oplossingen. Die mentaliteit spreekt mij aan. De club is heel ambitieus en dat ben ik ook. Ik wil mezelf verder ontwikkelen en daarom is dit een goede match."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen