Gigantische deceptie: Duitsland opnieuw 'nach hause'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

1 december 2022 – Duitsland heeft in een zenuwslopend duel met 2-4 gewonnen van Costa Rica, maar dit was niet genoeg om de volgende ronde van het WK te bereiken. De ploeg kwam met 2-1 achter, waarna ze door onder andere twee goals van invaller Kai Havertz toch een overwinning binnensleepten. Echter, doordat Spanje onderuit ging tegen Japan, eindigt het WK voor Duitsland wederom in de groepsfase.

Gigantische deceptie: Duitsland opnieuw 'nach hause'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Duitsland begon aan dit duel met een simpele missie: Costa Rica moest verslagen worden en Spanje mocht niet verliezen van Japan. In die wetenschap liepen de Duitsers het veld op en het was duidelijk dat ze vroeg wilden scoren. Doelman Keylor Navas kwam gelijk onder vuur te liggen. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste bal in het net lag. Serge Gnabry kopte een voorzet van David Raum in de verre hoek en daarmee deed Duitsland dus wat het moest doen: 0-1.

Hierna ging de Duitse storm niet liggen en bleven ze op zoek naar meer treffers. Acties van Jamal Musiala, Leroy Sane en Gnabry hielden de Costa Ricaanse defensie constant bezig, maar een tweede treffer volgde niet in het eerste bedrijf. Er ontstond echter wel bijna nog een gelijkmaker, nadat Antonio Rüdiger en Raum achterin rampzalig in de fout gingen, maar Manuel Neuer kon redding brengen op de inzet van Keysher Füller. Na de rust moest de scherpte dus weer even terugkeren in het Duitse elftal.

Echter, nadat er nieuws volgde dat Japan op voorsprong was gekomen tegen Spanje, verloor Duitsland ook in de tweede helft weer even de concentratie. Costa Rica kwam weer eens op de helft van de Duitsers en Füller leverde een voorzet af op het hoofd van Kendall Waston. Op de kopbal had Neuer een antwoord, maar in de rebound kon Yaltsin Tejeda eenvoudig binnenschieten voor 1-1. Zo werd de angst voor uitschakeling bij Duitsland ineens heel groot en ontstond er een zenuwslopende slotfase waarin alle vier de ploegen met een simpele wijziging in een tussenstand nog door konden gaan.

Lees ook: Definitief: dit is de eindstand van de krankzinnige Groep E op WK

In de minuten die volgden deed Duitsland er alles aan om de wedstrijd weer naar hun hand te zetten. Driemaal raakten ze de paal, totdat Costa Rica ineens weer uitbrak. De bal bleef hangen voor het doel, waarna Neuer mis zat en de bal via het lichaam van Juan Pablo Vargas over de achterlijn rolde. Zo stond Duitsland dus ineens 2-1 achter. Lang duurde dit echter niet, want al heel snel dook Kai Havertz op voor het doel en schoot hij Duitsland weer langszij. En daar bleef het niet bij, want vijf minuten voor tijd dook Havertz opnieuw op voor het doel, ditmaal na een scherpe voorzet van Gnabry, en zo schoot hij Duitsland met zijn tweede treffer op 2-3.

In een bloedstollende slotfase moest Duitsland nog een vierde goal maken en hopen dat Spanje op een gelijke stand zou komen tegen Japan. Invaller Niclas Füllkrug maakte die uiterst belangrijke treffer en schoot de Duitsers op 2-4, waarna het hele land in spanning keek naar Japan – Spanje, waar de Spanjaarden gelijk zouden moeten maken. Dit gebeurde echter niet en dus bereikt Duitsland, ondanks de overwinning, net als in het WK 2018 niet de achtste finales. In een poule waar alle ploegen op de laatste speeldag virtueel gezien op doorgaan hebben gestaan, trokken Duitsland en Costa Rica uiteindelijk dus aan het kortste eind. Wederom een deceptie dus voor de Duitsers op een groot toernooi.

Man of the Match: Kai Havertz

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd