Dit heeft Oranje tot nu toe verdiend op het WK in Qatar

2 december 2022, 11:07

Met het bereiken van de achtste finale van het WK heeft het Nederlands elftal een premie van vier miljoen dollar in de wacht gesleept. Daarmee komen de totale inkomsten voor Oranje dit WK tot nu toe op ruim twaalf miljoen euro.

Elke deelnemer aan het mondiale eindtoernooi was namelijk automatisch al verzekerd van een starpremie van negen miljoen dollar. Het totale prijzengeld komt daarmee op dertien miljoen dollar, omgerekend iets meer dan twaalf miljoen euro. De teller kan echter nog flink oplopen. Als Oranje zich zaterdag ten koste van de Verenigde Staten voor de kwartfinale weet te plaatsen, ontvangt het opnieuw vier miljoen dollar. 

Het bereiken van een eventuele halve finale levert daarna nog eens zeven miljoen dollar op, wat bij het bereiken van de finale op kan lopen naar een totaal van 30 miljoen dollar. Mocht Nederland die vervolgens ook nog weten te winnen, dan bedraagt het totale prijzengeld 42 miljoen dollar, wat neerkomt op bijna 39,9 miljoen euro.

De complete prijzenpot in Qatar bedraagt 418 miljoen euro, of 440 miljoen dollar. Onder meer de riep de wereldvoetbalbond voorafgaand aan het toernooi op om datzelfde bedrag te storten in een fonds voor gedupeerde arbeidsmigranten, maar vond daarmee geen gehoor. Daarnaast heeft de FIFA nog eens een bedrag van 204 miljoen euro gereserveerd voor de clubs van de deelnemende spelers. Met dit bedrag worden de clubs gecompenseerd voor het afstaan van hun werknemers aan de nationale ploegen.

Lees ook: KNVB dubbel teleurgesteld in FIFA inzake mensenrechten Qatar

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen