Bizarre ontknopingen op WK in Qatar levert uniek record op

2 december 2022, 18:30

Het wereldkampioenschap in Qatar zorgt tot dusver voor krankzinnig spannende poulefases. Duitsland werd uitgeschakeld door een zege van Japan, terwijl Uruguay opeens het veld moet ruimen omdat Zuid-Korea verrassend verloor van Portugal. En al die spanning is een record: nog nooit werden zoveel teams met vier punten uitgeschakeld in de groepsfase.

Dat blijkt uit data van OPTA Johan. Voor het eerst in de historie op een WK zijn er liefst zes (!) ploegen die minimaal vier punten pakken in de groepsfase, maar toch naar huis moeten. Ecuador ging in de groep van Nederland met vier punten naar huis, terwijl ook Mexico, Tunesië (dat nog even van Frankrijk won), Duitsland, België en dus Uruguay met vier punten afscheid moeten nemen van het eindtoernooi.

Dat record kan overigens nog scherper komen te staan, overigens. Want Zwitserland, Kameroen en Servië zijn ook nog niet zeker van de volgende ronde en spelen niet allemaal tege elkaar. Het kan dus zo zijn dat er in de afwikkeling van Groep G nóg een ploeg komt die wel vier punten pakt, maar naar huis moet. Extra pijnlijk is dat de meeste landen in de laatste speelronde wonnen en dachten goede kans te hebben op de knock-outfase, maar toch naar huis moeten.

Lees ook: Waarom Spanje baat had bij nederlaag tegen Japan

Door de heerlijke ontknopingen gaan er veel stemmen op om de opzet van het WK in Qatar niet te veranderen. Op het WK in 2026 zullen er groepsfases van drie landen per poule komen, waarbij er twee doorgaan. Op social media kwam er donerdag en vrijdagavond een grote roep om alsnog aan het systeem van vier poules vast te houden, door de heerlijke spanning die er daardoor. 

 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen