Ajax-coach Schreuder met pijnlijke conclusie: "Eerder moeten ingrijpen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 december 2022 – Ajax-trainer Alfred Schreuder heeft zijn eigen prestaties van de eerste seizoenshelft kritisch onder de liep genomen. De oefenmeester erkent dat zijn eerste half jaar niet goed genoeg was in Amsterdam en dat er dingen fout zijn gegaan. "Ik had vanaf het begin dingen anders kunnen en misschien wel moeten doen", vertelt hij.

Ajax-coach Schreuder met pijnlijke conclusie: "Eerder moeten ingrijpen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

In gesprek met Voetbal International blikt Schreuder terug op zijn eerste maanden als hoofdtrainer. "In het begin ging dat gewoon goed, met prima uitslagen en wedstrijden in de competitie en het openingsduel in de Champions League. Daarna heb ik keuzes gemaakt, die gewoon niet altijd even goed uitpakten. Je maakt allemaal fouten, ook een trainer. Maar daar moet je wel van leren, en dat gaat ook voor mij op", steekt hij de hand diep in eigen boezem.

"Hoe je het wendt of keer, dat is zo gelopen, en daar is een trainer verantwoordelijk voor. Daar had ik op bepaalde momenten eerder in moeten grijpen. Ja, dat is voor mezelf ook misschien wel het belangrijkste punt dat uit de evaluatie na de eerste seizoenshelft is gekomen", aldus de oefenmeester, die gelijkenissen ziet tussen de huidige situatie en die op het moment dat hij als assistent-coach van Erik ten Hag instapte bij de regerend landskampioen van Nederland.

"Ik heb ook wel bepaalde veranderingen in mijn hoofd, en die heb ik ook intern met de technische mensen besproken, maar daar kan ik nu gewoon nog niet teveel over kwijt. Om een nieuwe, frissere dynamiek te krijgen", zei hij over het doorselecteren dat nodig is bij Ajax. "We hebben teveel tegengoals, dat is duidelijk. Daar moeten we aan werken en dat is cruciaal. Natuurlijk zijn de argumenten voor handen, we hebben een nieuwe achterhoede, maar tegelijkertijd moeten we daarin wel een ontwikkeling zien. We zijn er ook veel mee bezig en vooruitkijkend denk ik dan vooral aan nog meer vastigheden en automatismen." Over een 3-5-2-systeem heeft hij naar eigen zeggen nagedacht, maar dat gaat hem niet worden.

Lees ook: 'Ajax toont interesse in Mexicaanse WK-uitblinker Chávez'

Ziyech en Schreuder
In het vraaggesprek komt ook de mogelijke transfer van Hakim Ziyech ter sprake. Dat Schreuder, die met de Marokkaan samenwerkte bij FC Twente, een goede relatie met hem heeft, is duidelijk. Ook is hij fan van de voetballer van Chelsea. "Maar we weten ook dat we op die positie met Dusan Tadic en Francisco Conceicao twee spelers hebben, die daar goed kunnen spelen", liet hij Lucas Ocampos op pijnlijke wijze uit het lijstje. Voor hem is duidelijk geen toekomst meer in de Johan Cruijff Arena.

  • Topclub Adv

    Wie wint de kraker tussen Feyenoord en PSV? Zet €1,00 op de winnaar en win €100,00 als je het goed hebt!

    Maak de wedstrijd van aanstaande zondag nog spannender! Voorspel je de winnaar juist, dan schrijf je 50 euro tot zelfs 100 euro bij met slechts een euro inzet.

  • Reacties

    Ajax

    gerelateerd