'Bom barst bij FC Volendam: onwerkbare situatie met trainer Jonk'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

2 december 2022 – Het is zeer onrustig bij FC Volendam momenteel. De hekkensluiter van de Eredivisie verkeert in sportieve problemen en ook zou de situatie rond trainer Wim Jonk zeer onzeker zijn. Er zou volgens Kees Kwakman veel onrust zijn tussen de technische staf en de spelersgroep van Het Andere Oranje, waar de bom aan het barsten zou staan.

'Bom barst bij FC Volendam: onwerkbare situatie met trainer Jonk'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De voormalig voetballer van FC Volendam heeft veel inside informatie over de situatie in het vissersdorpje. FC Volendam liet weten dat Wim Jonk in het buitenland wordt behandeld aan zijn knie, maar intern is verteld dat Jonk nog een week langer vakantie heeft genomen. "Dat is best gek", weet Kwakman, die bij ESPN min of meer de noodklok luidt. "Je hoort dat er wel wat meer dingen spelen, waarbij je wel denkt: oké."

Volgens de oud-middenvelder staan de spelers en staf in sommige dingen lijnrecht tegenover elkaar en is er een aantal incidenten geweest. ''Bilal Ould-Chikh liep van de training af, wilde niet meer terugkomen en stond een week later in de basis. Zeefuik was vier dagen ziek, maar stond vervolgens wel in de basis tegen FC Utrecht. Henk Veerman was daar nogal verbolgen over", weet Kwakman. Veerman is geen basisspeler en is daar niet openlijk tevreden mee. "Dat is niet gek. Één dag getraind en direct in de basis. Op een gegeven moment gaat dat tegen je werken als staf."

Lees ook: Volendam heft schorsing Tayrell Wouter op na bestuderen beelden

Carel Eiting krijgt een eigen trainingsprogramma en ook dat zorgt voor onvrede. Volgens Kwakman heeft ook voorzitter Jan Smit een rol gehad in de onrust: hij zou vertrouwelijke berichten uit de spelersgroep hebben gelekt naar de technische staf. Daardoor is een onwerkbare situatie ontstaan, omdat de technische staf niet meer met een deel van de selectie wil werken. ''Het is wel hommeles nu. De bom staat op barsten", aldus Kwakman.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd