Dit is de vermoedelijke opstelling van Oranje tegen de VS

3 december 2022, 08:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal hoopt zich vandaag ten koste van de Verenigde Staten te plaatsen voor de kwartfinale van het WK in Qatar. Dat gaat bondscoach Louis van Gaal proberen te bewerkstelligen met dezelfde elf als in de laatste groepswedstrijd tegen Qatar. Dat verwacht het Algemeen Dagblad althans. Het zou betekenen dat Marten de Roon wederom de voorkeur krijgt boven Steven Berghuis en Teun Koopmeiners.

Van Gaal verbaasde vriend en vijand door tijdens het laatste groepsduel met Qatar te kiezen voor De Roon. De keuze voor de middenvelder van Atalanta Bergamo was vooral opvallend omdat Oranje in zijn eerste twee groepswedstrijden veel moeite had de bal naar de juiste kleur te spelen en zodoende tot kansen te komen. De Roon staat niet bekend om zijn kwaliteiten aan de bal, maar juist om de bewaking van de balans in het elftal. Van Gaal is al sinds het begin van dit toernooi op zoek naar de juiste balans en denkt die te hebben gevonden met De Roon naast Frenkie de Jong.

Ook Memphis Depay heeft naar alle waarschijnlijkheid weer een basisplaats tegen de Verenigde Staten. In de afgelopen weken was het de vraag wanneer de aanvaller fit genoeg zou zijn voor een plek aan de aftrap. Volgens Memphis zelf had hij in de eerste groepswedstrijd tegen Senegal al kunnen starten, maar Van Gaal wilde geen risico's nemen met zijn vedette. Memphis kwam tegen Senegal en Ecuador als invaller binnen de lijnen en verscheen afgelopen dinsdag tegen Qatar voor het eerst aan de aftrap. De aanvaller van FC Barcelona is nog ver verwijderd van zijn topvorm, al was hij tegen Qatar wel betrokken bij beide doelpunten.

Lees ook: Van Gaal neemt Memphis niets kwalijk: "Hij geeft zijn mening"

Bergwijn

Andries Noppert verdedigt tijdens het achtste finaleduel met de Verenigde Staten opnieuw het doel van Oranje. De achterhoede wordt gevormd door Denzel Dumfries, Jurriën Timber, Virgil van Dijk, Nathan Aké en Daley Blind. Davy Klaassen is evenals tegen Senegal en Ecuador de nummer tien van het Nederlands elftal, terwijl Cody Gakpo naast Memphis zal gaan spelen. Gakpo is met drie doelpunten een van de smaakmakers van dit toernooi. Tóch gaf Memphis eerder deze week aan dat hij het liefst met Steven Bergwijn voorin speelt.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Noppert; Timber, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, De Jong, Blind; Klaassen; Gakpo en Memphis. 

Argentinië

De ontmoeting tussen Oranje en de Verenigde staten begint om 16.00 uur Nederlandse tijd. De winnaar van de kraker in de laatste zestien neemt het in de kwartfinale op tegen Argentinië of Australië. Dat duel begint om 20.00 uur.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

vleermuis
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

nou ik vind het spannend..maar als ik positief ben dan heeft oranje alle kans om te winnen

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Met dit middenveld en voorhoede is vanmiddag of vrijdag het eindstation

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Never chance the winning team

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen