Opvallend: Matthijs de Ligt legt zich neer bij reserverol in Oranje

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

3 december 2022 – Voor Matthijs de Ligt is een basisplaats in Oranje op het moment ver weg. De 23-jarige verdediger van Bayern München startte alleen in het eerste duel met Senegal en kwam zaterdag in de achtste finale tegen de Verenigde Staten slechts als invaller in de slotminuten in actie. Toch is De Ligt niet het prototype van de ontevreden reserve. 

Opvallend: Matthijs de Ligt legt zich neer bij reserverol in Oranje

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Om eerlijk te zijn heb ik al meer gespeeld dan ik verwacht had", zegt hij in een interview met The Athletic. "Het is niet zo frustrerend", vervolgt hij. Naast de onomstreden aanvoerder Virgil van Dijk kiest Louis van Gaal voor Nathan Aké en Jurriën Timber, die tegen de VS voor de derde wedstrijd op rij gedrieën het centrum van de verdediging vormden. 

De speelwijze met drie centrale verdedigers is precies de reden waarom De Ligt in Oranje minder uit de voeten komt dan bij zijn club. "Het heeft te maken met de speelwijze. De coach stelt me niet op en dat heb ik te accepteren." De Ligt had voorafgaand aan het toernooi al rekening gehouden met een bijrol in het Nederlands elftal. "Ik had het verwacht. Voor mij is het prima. Ik ken mijn rol en train iedere dag hard om belangrijk te kunnen zijn voor het team." 

De overschakeling naar het 3-5-2-systeem van Oranje is dus niet bepaald een gelukkige voor De Ligt. Onder Frank de Boer, de voorganger van Van Gaal, werd ook al voor hetzelfde systeem gekozen op het Europees Kampioenschap van 2021. Destijds ontbrak De Ligt in het openingsduel met Oekraïne nog wegens liesklachten, maar stond hij in de drie wedstrijden daarna 'gewoon' in de basis, mede omdat Van Dijk destijds wegens blessureleed ontbrak. 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd