Opvallend: scheidsrechters in de Eredivisie niet meer voor de camera

4 december 2022, 09:47

Scheidsrechters in de Eredivisie zullen voortaan niet meer na wedstrijden voor de camera verschijnen. Dat onthulde Serdar Gözübüyük zaterdag in het Ziggo Sport-programma Voetbal Café. De reden voor dat besluit is dat de interviews na de wedstrijd vrijwel altijd negatief zijn.

"In Nederland is het uniek dat wij voor de camera komen", vertelde de scheidsrechter. "En vaak gebeurt dat alleen als het negatief is. Eigenlijk willen we het beleid volgen van de UEFA en de FIFA: gewoon geen commentaar geven over momenten in de wedstrijd. En ik heb nieuws voor je: vanaf het nieuwe jaar gaat dat ook niet meer gebeuren."

Gözübüyük zelf staat achter die beslissing. "Ik merk er bij een discutabel moment vaak binnen vijf minuten na de wedstrijd wordt aangeklopt door een van de commentatoren of verslaggevers, met de vraag of je straks sorry komt zeggen. Het is altijd negatief. Dat vind ik een negatief iets, om alleen voor de camera te moeten komen bij slechte momenten."

Het gebeurde tot op heden vaak dat scheidsrechters voor de camera van ESPN tekst en uitleg gaven bij doorslaggevende momenten in een wedstrijd, zoals omstreden rode kaarten of strafschoppen. Na de winterstop zal dat dus niet meer gebeuren. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Draadnagel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Misschien moet meneer dan gewoon beter gaan fluiten, dan komt ie vanzelf minder negatief in het nieuws.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen