Wie kiest Van Gaal op tien? "Dan heb je eigenlijk niets aan Klaassen"

4 december 2022, 17:24

Moet Davy Klaassen (29) ook tegen Argentinië achter de spits staan? Het is een vraag waarop Louis van Gaal antwoord moet geven in de komende dagen. In het duel met de Verenigde Staten werd hij voortijdig gewisseld en er gaan stemmen op om hem te passeren als Oranje er weer voor kiest om meer op de counter te voetballen. 

Marciano Vink oppert om Steven Bergwijn achter Memphis Depay en Cody Gakpo neer te zetten, vooral als er met provocerende pressing wordt gespeeld. "Dan heb je spelers met snelheid nodig voorin", aldus Vink in de podcast van ESPN. "Dan verwacht je Bergwijn in de basiself. Hij is tien keer sneller dan Klaassen."

De middenvelder heeft weer andere kwaliteiten, waaronder het altijd uitvoeren van het verdedigende werk. "En rond de zestien speler als je meer balbezit hebt dan de tegenstander", noemde Vink. Maar tegen Amerika liet Nederland de bal juist aan de tegenstander. "Zijn gevaar ligt in balbezit. Maar als je teruggetrokken wilt spelen, heb je eigenlijk niets aan Klaassen."

Lees ook: Oranje op Rapport: Dumfries grote uitblinker

Krappe voldoende

'Hij straalde niet genoeg uit', was het oordeel van De Telegraaf-beoordelaar Arnold Mühren, die de Ajacied een 5,5 gaf voor zijn optreden. 'Normaal wil hij ook in het zestienmetergebied opduiken maar ik heb hem maar weinig keren in zijn kracht gezien. Het is ook niet verrassend dat ze allebei werden gewisseld.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Schoonhoven
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je hebt sowieso niets aan Klaassen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen