Feyenoord
0 – 1
PSV
Go Ahead Eagles
1 – 0
NEC

Neymar vreesde het ergste na blessure: "Ik was heel erg bang"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 december 2022 – Brazilië plaatste zich maandag moeiteloos voor de kwartfinale van het WK door Zuid-Korea met 4-1 te verslaan. Sterspeler Neymar keerde terug in de basis nadat hij in het openingsduel met Servië nog geblesseerd was afgehaakt. De aanvaller van Paris Saint-Germain gaf na afloop van het duel toe dat hij het daarna erg zwaar had gehad.

Neymar vreesde het ergste na blessure: "Ik was heel erg bang"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Ik vond het zo erg dat ik die blessure opliep", keek Neymar tegenover Globo TV terug op de afgelopen week. "Ik heb de hele nacht gehuild en de dag erna ook." De dertigjarige aanvaller vreesde zelfs dat zijn WK wederom vroegtijdig ten einde zou zijn, zoals ook in 2014 gebeurde. "Ik was heel erg bang."

Toch stond hij er maandag weer en bekroonde hij zijn rentree bovendien met de tweede Braziliaanse treffer, die hij vanaf de strafschopstip maakte. "Ik heb veel gebeden en keihard gewerkt. Uiteindelijk is het toch goed gekomen." De focus kan wat Neymar betreft dan ook op het grote doel waarmee Brazilië naar Qatar is afgereisd: de wereldtitel. "Al dat afzien is het waard geweest als we hier uiteindelijk de titel kunnen pakken."

Na de wedstrijd haalden de Brazilianen een groot spandoek met daarop de beeltenis van de zieke legende Pelé het veld op. "Het is moeilijk om te praten over Pelé", zei Neymar na afloop. "Maar ik wens hem het allerbeste. Deze overwinning dragen we op aan hem."

Lees ook: Dochters Pelé stellen gerust: zorgelijke geruchten kloppen niet

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd