'Opsteker voor Schreuder: WK-internationals keren al snel terug'

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 december 2022 – Terwijl het Nederlands elftal vandaag is begonnen aan de voorbereiding op de WK-kraker tegen Argentinië van aanstaande vrijdag, is Ajax zich aan het klaarstomen voor de tweede seizoenshelft. De Amsterdammers waren vorige week op trainingskamp in Zuid-Spanje en leggen deze week in Nederland verder de basis voor wat een succesvol 2023 moet worden. Goed nieuws voor Alfred Schreuder: de internationals die vorige week werden uitgeschakeld in Qatar, melden zich deze dagen alweer op De Toekomst.

'Opsteker voor Schreuder: WK-internationals keren al snel terug'

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax zag eind november, na de blamage tegen FC Emmen in de laatste speelronde van de eerste seizoenshelft, elf spelers afreizen naar Qatar. Naast de zeven Oranje-internationals mochten ook Dusan Tadic (Servië), Mohammed Kudus (Ghana), Edson Álvarez én Jorge Sánchez (beide Mexico) zich opmaken voor het WK. Maar voor die laatste vier zat het toernooi er na de groepsfase alweer op. Servië en Tadic eindigden achter Brazilië, Zwitserland en Kameroen, terwijl Ghana door een nederlaag tegen Uruguay nog werd gepasseerd door Zuid-Korea. Álvarez en Sánchez kwamen met Mexico net tekort in een groep met Argentinië, Polen en Saoedi-Arabië.

Waar Tadic, Kudus, Álvarez en Sánchez ongetwijfeld zullen balen dat zij niet meer actief zijn in Qatar, daar zullen we Schreuder niet horen klagen. De oefenmeester trok vorige week weliswaar met een grote groep richting de Spaanse zon, maar hij moest in Marbella vooral een beroep doen op spelers van Jong Ajax. Dat Schreuder nog een lange weg te gaan heeft, bleek in de oefenwedstrijd tegen Blackburn Rovers, die met 0-2 werd verloren. Schreuder kan zijn internationals dus goed gebruiken. Zij melden zich deze week alweer op het trainingsveld. Dat meldt AT5 op basis van een woordvoerder van Ajax althans. Álvarez en Sánchez zouden zich vandaag zelfs al hebben gemeld De Toekomst.

Lees ook: Lek in Amsterdam nog niet boven: dramatisch Ajax met 2-0 onderuit in oefenduel

Transferperikelen
Het is overigens nog maar de vraag of Kudus en Álvarez in de tweede seizoenshelft nog spelers zijn van Ajax. Zowel Kudus als Álvarez hoopte afgelopen zomer op de valreep een transfer naar de Premier League te maken. Kudus kon rekenen op de belangstelling van Everton, terwijl Chelsea naar verluidt vijftig miljoen euro wilde betalen voor Álvarez. Ajax liet hen echter niet gaan. Kudus heeft zich dankzij zijn goede prestaties in Qatar ongetwijfeld in de kijker gespeeld, terwijl het geen geheim is dat Álvarez nog altijd baalt van zijn afgeketste transfer naar Londen.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd