Schreuder heeft duidelijke eis in zoektocht naar versterkingen

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

6 december 2022 – Ajax heeft een belabberde eerste seizoenshelft achter de rug. De Amsterdammers moeten in de Eredivisie Feyenoord voor zich dulden en waren in de Champions League kansloos tegen Liverpool en Napoli. Ajax moet dus vol aan de bak in de tweede seizoenshelft. Winterse versterking lijkt daarbij geen overbodige luxe te zijn. De club is in ieder geval van plan de selectie te gaan versterken, maar trainer Alfred Schreuder heeft wel een duidelijke eis.

Schreuder heeft duidelijke eis in zoektocht naar versterkingen

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Ajax beleefde afgelopen zomer de meest rumoerige transferwindow in jaren. De landskampioen nam afscheid van onder andere Lisandro Martínez, Ryan Gravenberch, Antony en Noussair Mazraoui en deed daarmee een flink jasje uit. Ajax liet zelf echter ook flink van zich horen op de transfermarkt. De Amsterdammers telden een recordbedrag neer voor de komst van Steven Bergwijn en trokken ook de portemonnee voor de komst van Owen Wijndal, Brian Brobbey, Calvin Bassey en Ahmetcan Kaplan.

De verrichtingen op de transfermarkt hebben echter vooralsnog niet tot het gewenste succes geleid. Ajax is er niet in geslaagd te overwinteren in de Champions League en moet in eigen land in de achtervolging op Feyenoord. De kans is groot dat de ploeg van Schreuder met een aantal nieuwe namen jacht gaat maken op de Rotterdammers. "Een club als Ajax moet altijd kijken naar versterkingen. Dat zijn we ook verplicht aan hetgeen wat we willen", zegt Schreuder voor de camera van het clubkanaal. "Maar goed, het moet natuurlijk wel haalbaar zijn. Ik vind dat als we nu een speler spelen, hij ook direct inzetbaar moet zijn."

Ajax werd in de afgelopen weken nadrukkelijk in verband gebracht met een hereniging met Hakim Ziyech. De linkspoot stond in de zomer ook al op het Amsterdamse verlanglijstje, maar toen bleef zijn handtekening uit. Dat Ziyech wederom wordt genoemd, is geen toeval. Ajax is immers op zoek naar een rechtsbuiten. In gesprek met het clubkanaal wil Schreuder echter niet ingaan op namen of posities. "Dat heb ik met de club besproken, maar dit is niet iets waarvan ik vind dat ik het voor de camera moet zeggen."

Lees ook: Ajax-coach Schreuder met pijnlijke conclusie: "Eerder moeten ingrijpen"

Talent Hato
We zullen er in ieder geval niet vreemd van moeten opkijken als Ajax in januari opnieuw de portemonnee trekt. Daar zal vast niet elke Ajacied zich in kunnen vinden. Vaak genoeg wordt er door de kritische achterban geopperd eerst naar de jeugdopleiding te kijken. Tijdens het trainingskamp in het Spaanse Marbella zag Schreuder meerdere talenten van dichtbij in actie. Eén van hen is Jorrel Hato. "Hij maakt een heel goede indruk, zeker voor iemand van zijn leeftijd", zegt Schreuder. "Hij is nog steeds pas zestien jaar. Het is mooi om te zien dat hij zo snel kan aanhaken. Ik vind hem een heel betrouwbare verdediger die heel comfortabel is aan de bal, met een goede snelheid."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Ajax

  gerelateerd