Noppert: "Messi is ook maar een mens en kan ook penals missen"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

7 december 2022 – Op de persconferentie van het Nederlands elftal schoven aanvoerder Virgil van Dijk en doelman Andries Noppert woensdag aan om vragen van de binnen- en buitenlandse media te beantwoorden. Noppert vertelde honderduit over zijn onwaarschijnlijke belevenissen in Qatar en blikte vast vooruit op de kwartfinale van vrijdag, waarin hij het met Oranje op gaat nemen tegen Argentinië. 

Noppert: "Messi is ook maar een mens en kan ook penals missen"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Als kleine jongen droom je hiervan", vertelde Noppert. "Maar kijk naar mijn loopbaan, die droom had ik eigenlijk al opzij gezet", zo gaf hij toe. "Ik dacht dat het niet meer mogelijk was. Maar ik ben blijven vechten." Vervolgens dankte hij nog maar eens de man aan wie hij zijn avontuur te danken heeft. "Er is maar één bondscoach die dit kon doen en dat is de onze."

Virgil van Dijk toonde zich desgevraagd niet verbaasd over de keuzes van Van Gaal onder de lat. Nadat heel Nederland al in rep en roer was toen de bondscoach besloot om Jasper Cillessen en Mark Flekken thuis te laten was het opstellen van Noppert voor de buitenwacht opnieuw een grote verrassing. "Ik heb veel van hem gezien op de training", zegt de verdediger van Liverpool over Noppert. "Ik was dus vol vertrouwen. Dat heeft hij ook laten zien."

Waar op voorhand nog werd gedacht dat Noppert mogelijk in de 'Tim Krul-rol' als joker voor een mogelijke strafschoppenserie werd meegenomen, ontpopte zich hij in Qatar tot eerste doelman van het Nederlands elftal. En dus staat hij straks oog in oog met Lionel Messi, wellicht alsnog tijdens een penaltyserie. "Messi is ook maar een mens", reageerde Noppert nuchter op de vraag wat hij daarvan vond. "Hij kan ook penalty's missen, dat bleek al eerder in het toernooi. Natuurlijk is hij goed, maar ook van hem kan ik er eentje stoppen." 

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd