'Ronaldo overwoog na slechtnieuwsgesprek WK te verlaten'

8 december 2022, 10:48   Bijgewerkt: 8 december 2022, 12:31

Cristiano Ronaldo heeft overwogen het WK te verlaten toen hij van bondscoach Fernando Santos te horen kreeg dat hij niet in de basis zou staan bij Portugal in de achtste finale tegen Zwitserland (6-1), zo meldt Record. Nadat de 37-jarige aanvaller was gekalmeerd, veranderde hij van gedachten.

Ronaldo verscheen in de drie groepswedstrijden van Portugal telkens aan de aftrap, maar was bankzitter toen er dinsdag tegen Zwitserland gestreden werd om een plek in de kwartfinale. Zijn vervanger, Gonçalo Ramos, maakte veel indruk door drie van de zes Portugese doelpunten voor zijn rekening te nemen. Ronaldo kwam een kwartier voor tijd als invaller binnen de lijnen.

De relatie tussen Ronaldo en Santos lijkt niet meer zo goed als die is geweest. Bovenstaand medium schrijft dat de bondscoach niet te spreken was over de reactie van Ronaldo nadat de superster in de afsluitende groepswedstrijd tegen Zuid-Korea (2-1) was gewisseld. De ervaren aanvaller liet duidelijk merken dat hij ontstemd was over het feit dat hij de wedstrijd niet mocht afmaken. Ronaldo was op zijn beurt niet blij met Santos op het moment dat hij te horen kreeg dat hij niet zou starten tegen Zwitserland.

Vaker op de bank

De kans lijkt klein dat Ronaldo na de glansrijke zege op Zwitserland in de kwartfinale tegen Marokko zijn rentree in de basis maakt. De vijfvoudig winnaar heeft de afgelopen maanden wel vaker op de bank gezeten: onder Erik ten Hag was hij geen basisspeler meer bij Manchester United, wat uiteindelijk tot een breuk tussen de speler en club heeft geleid.

Lees ook: Zus Ronaldo is woest: "Schande dat ze hem zo vernederen"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen