Van Gaal over uitspraken Di María: "Dat vind ik wel heel erg"

8 december 2022, 13:53   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Louis van Gaal is op de persconferentie in aanloop naar de kwartfinale op het WK tussen het Nederlands elftal en Argentinië teruggekomen op uitspraken die Ángel Di María in het verleden over hem heeft gedaan. De 34-jarige aanvaller noemde de Oranje-bondscoach vorig jaar de slechtste trainer die hij ooit heeft gehad. Met een kwinkslag (met daarin een hoofdrol voor Memphis Depay) heeft Van Gaal daarop gereageerd.

Van Gaal werkte in zijn tijd bij Manchester United samen met Di María, maar erg succesvol was die samenwerking niet. "Di María is een heel goede voetballer, die toentertijd heel veel problemen in zijn privésfeer had. Er was bij hem ingebroken. Dat heeft zijn vorm dat jaar ook beïnvloed. Hij is een van de weinige spelers die mij de slechtste trainer noemt. Meestal is dat andersom. Dat vind ik wel heel erg. Het is niet leuk dat hij dat geroepen heeft. Het is jammer, maar het is niet anders."

Als trainer neemt Van Gaal wel vaker beslissingen die spelers lastig vinden om te accepteren. "Hier zit er nog een naast mij", doelt hij op Memphis, die onder Van Gaal bij Manchester United niet veel aan spelen toekwam. "En nu zoenen we elkaar op de mond, zo gaat dat in het voetbal", grapt Van Gaal, waarna hijzelf, Memphis en de aanwezige pers in lachen uitbarsten.

"Er wordt nu wel gelachen, maar ik heb Memphis ook voor een finale gepasseerd. Dat is niet leuk. Geloof mij: een trainer doet dat niet zonder reden. Het is misschien een verkeerde beslissing geweest, maar kijk eens hoe we nu met elkaar omgaan. Dat is heel anders. Een kus op de mond wil hij niet: jammer dan, maar dat is ook heel fijn", besluit de bondscoach van het Nederlands elftal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Louis komt uit de kast in Qatar.

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Asjeblieft zeg, laat hem lekker zitten in die kast.....😂

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen