Louis van Gaal: "Het toernooi begint morgen écht voor ons"

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

8 december 2022 – Het WK gaat voor het Nederlands elftal nu pas écht beginnen. Dat heeft Louis van Gaal donderdag tijdens de persconferentie in aanloop naar de kwartfinale tegen Argentinië gezegd. Over de opstelling viel opvallend genoeg geen enkel woord.

Louis van Gaal: "Het toernooi begint morgen écht voor ons"

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Argentinië is in mijn ogen een topland met topvoetballers in hun selectie", begon Van Gaal het persmoment. "Het toernooi begint morgen écht voor ons, alhoewel ik geen afbreuk wil doen aan alle andere landen die we hebben verslagen. Maar Argentinië en eventueel Brazilië in de halve finale zijn toch wel andere landen die we getroffen hebben in de voorronde en achtste finale."

De wedstrijd tussen Oranje en Argentinië wordt gespeeld in het Education City Stadium in Ar-Rayyan, waar tienduizenden Zuid-Amerikaanse fans aanwezig zullen zijn. "Ik denk dat mijn spelers professioneel genoeg zijn om daarmee om te gaan. Het is natuurlijk niet gemakkelijk als er veertigduizend Argentijnen op de tribune zitten en bij ons maar 1.400, al zijn dat er 400 meer dan verwacht. Er zit een stijgende lijn in en daar ben ik het meest tevreden over."

Hoewel het Nederlands elftal bij de laatste acht van het toernooi zit, klinkt er veel kritiek op de defensieve speelwijze. "Ik ben een trainer met een heel aanvallend DNA. Bij Barcelona heb ik gemerkt dat je dat niet altijd kunt waarmaken. Daar heb ik voor het eerst anders over voetbal gedacht en een visie ontwikkeld. Er zijn veel landen die dit systeem spelen. Nu heb ik meer geduld dan vroeger, maar als coach benader ik de spelers altijd hetzelfde. In de groep. Als individu is het anders, maar in prinicpe ben ik niet zoveel veranderd."

Volgens Van Gaal speelt tegenwoordig 'de halve wereld' zoals het Nederlands elftal doet. "Op dit WK zie je dat de uitslagen in principe klein zijn. Compact verdedigen is nu eenmaal makkelijker dan aanvallen. Het is niet waar dat wij alleen maar aanvallen, we proberen zo gevarieerd mogelijk druk te zetten. Brazilië? Ik heb niet gezegd dat het een eenvoudig counterploegje is, maar ze doen bijna hetzelfde als wij. Zij hebben geweldige technische spelers en zijn in mijn ogen de topfavoriet. Wij zijn een land dat kans maakt om wereldkampioen te worden omdat ik hoop dat wij het beste team hebben. Dat is anders dan bij die andere landen."

Penalty's
Zoals bekend heeft het Nederlands elftal veel geoefend op strafschoppen. In 2014 werd Oranje in de halve finale nog op penalty's uitgeschakeld door Argentinië. "De spelers mogen de penalty's op hun wijze nemen. Wij ondersteunen ze op wetenschappelijke wijze. Ze oefenen en dat doen ze nog steeds. We hopen dat het een klein plusje geef. Druk kunnen we niet simuleren, maar we kunnen dat kleine plusje wel verhogen."

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd