Oranje krijgt hulp uit onverwachte hoek: "Hij is nu voor Nederland"

8 december 2022, 15:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het Nederlands elftal krijgt richting de kwartfinale tegen Argentinië hulp van iemand die ervaring heeft met het verslaan van de Zuid-Amerikanen op een WK: Bastian Schweinsteiger. De bondscoach heeft regelmatig contact met de voormalig middenvelder.

Schweinsteiger, die zowel bij Bayern München als Manchester United onder Van Gaal speelde, won in 2006, 2010 en 2014 met Duitsland van Argentinië op een WK. Een Duitse journalist wilde donderdag tijdens de persconferentie van de Oranje-bondscoach weten wat voor tips hij zoal krijgt van de oud-speler.

"Dat is privé, daar kan ik niets over zeggen", begon Van Gaal, om er vervolgens toch iets meer over te zeggen. "Ik vind het geweldig dat hij dat doet. Dat vraag ik ook aan hem, want hij ziet veel wedstrijden. Hij was een speler met heel veel brains. En het voetbal wordt met het brein gespeeld. Ik steek er wat van op, want hij deelt dingen die mijn scouts nog niet hebben gezegd. Dat is dus heel positief. Hij is voor Nederland - nu Duitsland uitgeschakeld is, zeg ik er maar bij."

WK-finale

De laatste keer dat Schweinsteiger met Duitsland won van Argentinië, was in de finale van het WK in 2014. De middenvelder stond toen 120 minuten binnen de lijnen. Het winnende en tevens enige doelpunt van de wedstrijd werd in de tweede helft van de verlenging gemaakt door Mario Götze.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen