Ook Argentinië kijkt naar het geheel: "Maar hij is een geweldige speler"

8 december 2022, 17:45

Het Nederlands elftal neemt het vrijdagavond in de kwartfinale van het WK in Qatar op tegen Argentinië. In Nederland gaat het eigenlijk al sinds de zeges van Oranje en Argentinië in de achtste finales over het strijdplan van Louis van Gaal om Lionel Messi af te stoppen. In het Zuid-Amerikaanse land verwacht men daarentegen dat de ploeg van Lionel Scaloni haar handen vol zal hebben aan Frenkie de Jong. Alexis Mac Allister is onder de indruk van de middenvelder van Oranje en FC Barcelona.

In aanloop naar het WK in Qatar werd in Nederland de indruk gewekt dat een succesvol toernooi grotendeels afhankelijk zou zijn van de fitheid van Memphis Depay, die in de eerste groepswedstrijd tegen Senegal zijn eerste minuten maakte sinds 22 september. Maar of het bij Oranje loopt, valt en staat toch vooral met de vorm van Frenkie de Jong. De middenvelder speelde zich in de weken voor het WK in de basis bij FC Barcelona en dat was natuurlijk goed nieuws voor Van Gaal. Tijdens het WK heeft De Jong echter nog niet écht zijn stempel kunnen drukken, al was hij tegen Senegal wel belangrijk met de assist op de 0-1 van Cody Gakpo.

Argentinië is desondanks op zijn hoede voor de middenvelder van het Nederlands elftal. Mac Allister, die vrijdagavond mogelijk meerdere keren tegenover De Jong komt te staan, werd tijdens een persconferentie in aanloop naar de kraker in de kwartfinale gevraagd naar zijn mening over de speler van FC Barcelona. "We weten dat hij een geweldige speler is die belangrijk is voor het team", is de middenvelder van Brighton & Hove Albion lovend over zijn tegenstander van morgenavond. Maar waar het Nederlands elftal zich niet enkel richt op Messi, daar kijkt het Argentijnse elftal verder dan De Jong. "We focussen ons niet op één speler, we kijken naar het geheel", aldus Mac Allister.

Lees ook: Oranje krijgt hulp uit onverwachte hoek: "Hij is nu voor Nederland"

Geschiedenis

Mac Allister, die enkel in de eerste groepswedstrijd tegen Saoedi-Arabië niet in actie kwam, heeft ook een hoge pet op van Van Gaal. "Hij is een coach van naam, het respect is er. Zijn teams hebben altijd een duidelijke tactiek. Nederland heeft geweldige spelers en een heel duidelijk spelidee." Hoe Oranje en Argentinië het morgenavond gaan aanpakken, valt nog te bezien. Het belooft in ieder geval een interessante krachtmeting te worden. "We weten dat ze een heel taaie tegenstander zijn en dat de twee landen een geschiedenis hebben."

De ontmoeting tussen het Nederlands elftal en Argentinië tijdens het WK van 2014 in Brazilië staat nog op Mac Allister zijn netvlies gebrand. "Ik heb de wedstrijd in 2014 thuis bij mijn familie gekeken", zegt de middenvelder. Argentinië plaatste zich toen ten koste van Oranje voor de finale. De beslissing viel pas in de strafschoppenreeks. "Het belangrijkste is om door te gaan. Of dat nu in negentig, 120 minuten of via strafschoppen is. We zullen zien. We hebben een geweldig team en streven naar het hoogste. Hopelijk wordt het een geweldige wedstrijd", besloot Mac Allister.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen